Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Wentylator klimatyzacji 730d lift

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    e38 730 D 2000 r Shadowline by³o e32 735 1990 r
    Sk±d
    Pas³êk

Post Wentylator klimatyzacji 730d lift

Mam niesprawny wentylator klimatyzacji. Mój jest 3 pinowy o nr 64 54 6 908 027 ,którego nie mogê nigdzie dostaæ (w aso pewnie by siê znalaz³).Szukam sprawnej u¿ywki. Czy z innej wersji silnikowej 3 pinowy podejdzie , albo mo¿e kto¶ siê orientuje czy z e39 te¿ by siê nadawa³. Jak kto¶ mo¿e podpowiedzieæ to bym by³ wdziêczny.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    Sk±d
    Pas³êk
    Wentylator znaleziony .Podszed³ od e39 530D. Kszta³t i liczba pinów ten sam co mia³em w swojej (chocia¿ uwa¿am ¿e o troszkê innym te¿ podejdzie bo mocowanie bêdzie pasowaæ). Wentylator sprawdza³em na aucie podpinaj±c pod swoja instalacje, chyba z piêciu szt jakie mia³ handlarz tylko jeden by³ sprawny.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Palnik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    740iA
    Sk±d
    Bukowno
    W tych wentylatorach 3 pinowych z p³ynnym sterowaniem obrotów najczê¶ciej gnije cienki kabel w puszce ko³o silnika. S± 2 grube kable i one zazwyczaj s± ok i jeden cienki steruj±cy.
    Po czym wnosisz ¿e wentylator Ci pad³? Ta plastikowa puszka wygl±da na szczeln± ale to nie prawda. Otwórz j± i zobacz.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    e38 7
    Sk±d
    mazowieckie
    ja tez mam problem z odnalezieniem uzywki lub nowego zamiennika posiadam bmw e38 730d 99r z trzy pinowa kostka z modulem sterujacym kolo silnika wentylatora moze wiecie czy by pasowal z cala elektronika w silniku??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    Sk±d
    Pas³êk
    Cytat Zamieszczone przez Palnik Zobacz posta
    W tych wentylatorach 3 pinowych z p³ynnym sterowaniem obrotów najczê¶ciej gnije cienki kabel w puszce ko³o silnika. S± 2 grube kable i one zazwyczaj s± ok i jeden cienki steruj±cy.
    Po czym wnosisz ¿e wentylator Ci pad³? Ta plastikowa puszka wygl±da na szczeln± ale to nie prawda. Otwórz j± i zobacz.
    Wentylator pad³ bo po pierwsze by³ uszkodzony przez jakiego¶ lisa czy co¶ takiego (poprzedni w³a¶ciciel uderzy³ ) i nie startowa³ przez co klima by³a ma³o wydajna (nawet po jej nabiciu).Tak wiêc i tak musia³em go zmieniæ. To co piszesz ma sens, bo te które by³y niesprawne zakrêci³y ale potem nie wystartowa³y (po kilku sekundach) tak jak ten który dzia³a i jest obecnie w moim aucie.Tak jak by pr±d doszed³ ale nie dosta³ sygna³u do w³±czenia siê. Na komputerze wywala³o b³±d wentylatora .

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    Sk±d
    Pas³êk
    Cytat Zamieszczone przez Jawor Zobacz posta
    ja tez mam problem z odnalezieniem uzywki lub nowego zamiennika posiadam bmw e38 730d 99r z trzy pinowa kostka z modulem sterujacym kolo silnika wentylatora moze wiecie czy by pasowal z cala elektronika w silniku??
    Najlepiej podjedz do kogo¶ kto sprzedaje graty od e39 e38 i podepnij na swoim aucie.Ja wtyczkê wypie³em bez ¶ci±gania zderzaka i sprawdzi³em na aucie. Pamiêtaj ¿e musisz mieæ nabity uk³ad bo podobno jak jest ma³o czynnika to wentylator te¿ nie wystartuje mimo ¿e jest sprawny.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    e38 7
    Sk±d
    mazowieckie
    uklad nabity wszystko chodzi tylko nie wentylator modul walnienty tylko jest teraz pytanie bo mialem zamontowany modul kolo silnika czy bedzie u mnie pasowal wentylator z wbudowanym modulem w obudowe silnika??? czy tylko jakies zamienniki mialy montowane te moduly poza silnikiem???

Podobne w±tki

1. wentylator klimatyzacji
    Przez dprxp w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 09-02-2015, 22:12

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •