Moje nadal dzia³aj±, a dwa lata temu zwiêkszy³em ju¿ pr±d do 1A na diodê. Tak szczerze, chcia³bym ¿eby ju¿ siê wypali³ który¶ LED, ¿eby zmieniæ na co¶ o jeszcze wiêkszej mocy. Ale jak widaæ Cree to jednak klasa no.1, mog± latami pracowaæ na maksymalnych osi±gach.
Swoj± drog±, bawi³em siê trochê o¶wietleniem w mojej e65 i po wielu modyfikacjach okazuje siê, ¿e mo¿na bardzo, ale to bardzo wyra¼nie odci±¿yæ akumulator z tych wszystkich po¿eraj±cych ogromne zasoby energii halogenków. Same tylko markery w klamkach to ³±cznie 40W 🙀.
A wracaj±c jeszcze do temperatury - ledy (o ile s± dobrze zasilane i zmontowane) nie wypal± klosza czy czego¶, a ju¿ na pewno nie uszkodz± ¶wiat³owodów. W porównaniu z ¿arówkami OEM, prawie wcale nie grzej±. Dlatego takie lampy czasem paruj±, szybciej szron siê pojawia itd.. Fabrycznym halogenkiem z ringów, bez problemu mo¿na odpalaæ papierosy. Ja nie palê, ale mam na wszelki przypadek w schowku jeden z przewodami. Mia³em okazjê ju¿ z powodzeniem przy jego u¿yciu lutowaæ w warunkach przypadkowych, na parkingu. Co prawda nie jak±¶ skomplikowan± elektronikê, ale zimny lut w pilocie.

Odpowiedz z cytatem