Witam serdecznie,
moje BMW stoi ju¿ nieuruchomione od prawie pó³ roku....zaczê³o siê od nie trzymania ci¶nienia na kilku t³okach po jednej stronie. Zaprowadzi³em auto do "SZPECA". Samochód trzyma³ 3 miesi±ce i w koñcu siê podda³ bo samochód nadal nie pracowa³ na pó³ silnika...stwierdzi³ , ¿e ta nierówna praca to jest usterka elektryczna a nie mechaniczna. "SPEC" ¶ci±gn±³ g³owice , da³ do planowania i skrêci³ silnik.
Co siê pó¼niej okaza³o to w ogóle naprawi³ nie t± stronê na której by³a awaria...(wiem wiem rêce opadaj±)....ale do czego zmierzam. Zaprowadzi³em auto do innego mechanika, ten zrobi³ mi t± drug± wadliw± stronê i silnik trzyma ci¶nienie na wszystkich t³okach (13bar). Problem jest nadal w tym, ¿e auto nie pracuje na wszystkie cylindry (g³ównie po jednej stronie). Nie chce siê po³±czyæ poprzez komputer z silnikiem. Ani z jedn± ani z drug± stron± ( ze skrzyni± siê ³±czy). Doszli¶my z mechanikiem do wniosku , ¿e poprzedni "SPEC" móg³ pomieszaæ przewody od wtrysków paliwa.
Prosi³bym Was drodzy u¿ytkownicy o jakie¶ porady co zrobiæ aby ten samochód uruchomiæ ? Najwiêcej pokaza³by komputer ale jak wcze¶niej wspomnia³em - nie chce siê po³±czyæ...Rozrz±d jest ustawiony na pewno dobrze. Iskrê podajê....
Proszê o pomoc.

Odpowiedz z cytatem