Model 740d czy 750d - to już całkiem inna bajka, skrzynia szybsza i wszystko ze sobą inaczej zestrojone, może i jest mniej trwalsze, ale za to z pewnością dają dużo frajdy z jazdy.
Model 740d czy 750d - to już całkiem inna bajka, skrzynia szybsza i wszystko ze sobą inaczej zestrojone, może i jest mniej trwalsze, ale za to z pewnością dają dużo frajdy z jazdy.
Wiesz , mam wrażenie , że mam taką samą skrzynię jak wiekszość e65/66 - czyli 6HP26 ( wprawdzie ja mam 6HP28 ale to chyba przez hak holowniczy ) i one chyba sie zbytnio nie róznią . No moze w skakaniu po obrotach , ale trzeba by porównać . Więc jakby zapiąć chipa , powiedzmy Hartge do 730d w e65 - to nie wiem kto kogo by gonił :)
Natomiast 750d ma skrzynie "ósemkę"
To może i ja dorzucę swoje parę groszy... Panowie po to jest w 7er taka gama silników, że każdy może wybrać coś dla siebie. Dla jednych diesel jest za słaby a dla drugich jest nie potrzebna aż tak mocna benzyna. Ja uważam, że 7er to nie jest auto do wyścigów, a 730d daje sobie wystarczająco radę z tak wielką budą. W sumie jak się jeździ po śląskich drogach ze średnią prędkością 40-50km/h to czy mam pod maską 218km czy 333 nie ma różnicy. Wcześniej miałem 2.8 w E38 i tak samo wszyscy mówili, że słabe itd "ja osobiście nie narzekałem" a 3.0d w e65 radzi sobie dużo lepiej niż 2.8. Nie da się zrobić tak żeby każdemu dogodzić więc niech każdy będzie wyrozumiały dla innych i szanuje ich zdanie i wybór a będzie się żyło lepiej :)
panowie 730d da sie normalnie nawet dynamicznie latac i tyle.Napewno 745i lepiej sobie radzi od 730d i tyle w temacie.Ale jak jeszcze raz ktoś bedzie liczył koszty paliwowe co do grosza to mi pękną chyba jaja.BMW 7 chyba zobowiązuje do czegoś i tyle.Kupując 7 nie powinno sie liczyć każdego grosza bo takie e65 i zresztą każde bmw szlag trafi.Panowie jak czytam to mam wrażenie że to forum taxi tdi.Nie rozumie tego,po co ludzie kupują e65 a potem sie kłucą o litr czy 2 litry on,lpg.Decydując sie na wiekową już limuzyne trzeba sie liczyć na różne niespodzianki finansowe i tyle.Ja nawet jak bym miał nagle wydać 5 czy 10 ķoła na silnik czy skrzynie to i tak bede e65 zawsze sobie cenił i chwalił.Poprostu mówią MIERZ SIŁY NA ZAMIARY i tyle
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
W tej skomplikowanej matematyce, którą przedstawiłeś zapomniałeś o jednej rzeczy: te 20% które wyliczyłeś, są na 100km, ale na PB przejeżdżasz zaledwie kilka kilometrów, więc weź do ręki kalkulator, liczydło czy co tam masz pod ręką i policz jeszcze raz...... teraz to przemawia do Ciebie...chłopaku ???
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Prosiłem o nie robienie OT i porównywanie do innych aut.
Teraz juz nawet do e34 porównujecie.
Więc kończąc:
Każdy następny OT będzie nagradzany.
Pozdrawiam.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Podsumowując jak nie stać Cie na benzyne to kup sobie diesla . Chyba ,że wstydu nie masz i przerobisz takie auto na gaz.
Podsumowując zawiłą dyskusję szukam dalej 750 ale powiem wam że po tej dyskusji z ciekawości podjadę obejrzeć i przejechać się tym dieslem. O wrażeniach napisze...
Co do „wstydu nie masz i zgazuj auto” się raczej nie zgadze z Riki :)
Chyba ze ktoś z forum w okolicach warszawy sprzedaje polift 750 najlepiej z LPG.