Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: Rozmowa o 745i a 730d

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Jak dla mnie to tylko PB, bo wg mnie zakup diesla w obecnych czasach mija się z sensem (koszty serwisu, plus ceny ON, odgłos silnika, itd itp )

Natomiast to, że każdy silnik w 7er jedzie to żaden argument bo Smart też jedzie i nawet Fiat 126p tez jedzie i sprawnie porusza się po mieście ale przecież nie o to tu chodzi prawda?

Jeśli ktoś lubi klekot diesla i nie przeszkadza mu że auto nie będzie przy masie 7er demonem prędkości to ok niech sobie takiego kopciuszka kupuje, natomiast jak dla mnie jak 7er to tylko

PB z mocnym silnikiem bo ON po prostu nie pasuje do limuzyny
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65

Hmmmm mam 730D z silnikiem 218KM i powiem szczerze że w zupełności mi wystarczy do dynamicznej jazdy. Tak jak mówi MC1 moment obrotowy nadrabia wszystko! Napewno odgłos silnika benzynowego zwłaszcza V8 lub V12 jest przyjemniejszy ale bez stacji benzynowej na podwórku się nie obędzie! Szczerze moja przy jeździe wyłącznie po mieście pali 12L/100km i mam ciężką nogę.
    Silnik ma nalatane 300 tysi i nic w nim nie robiłem więc nie wiem skąd obawy u kolegów o wysokie koszta napraw ( czyżby mieli takie auta czy tylko słuszeli z opowieści ).
    Poza tym silnik diesla w BMW to nie jest silnik VW czy innego czegoś tam, który swoikm klekotem budzi sąsiadów na ulicy.

Zaawansowany Użytkownik Awatar szatann
    BMW
    e66 745LIA oraz e65 730D_FL
    w sumie tez mam takie podejscie jak Adasio bo szukam od jakiegos czasu 750 ale co ogladam to ma 450tys przebiegu z licznikiem na 200tys. takie realia teraz mamy:( Ta mnie kusi udokumentowanym przebiegiem 150tys i rozsądna cena. Troche sie motam z decyzja...
    750 zgazowana wyjdzie taniej w eksploatacji niz 3.0D a frajdy sporo...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    A instalacja ile kosztuje do 750? Skad jest ta 730d z jakiego miasta?

Zaawansowany Użytkownik Awatar IMPEX1950
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    tak czytam wasze posty, hmm wiecie jesli 730d pali 12l to sporo, moje 760 spala w miescie (jeżdze tydzień) 17,3 i nie oszczędzam jej. uważam ze róznica 5 litrow w spalaniu to nic w porównaniu jakie to auto daje doznania z przemieszczania sie. Uważam ze benzyna w postaci 745 lub 750 bedzie znacznie lepsza i tansza jak 3,0d. Przy lpg tansze koszta przy tankowaniu oraz przy zakupie czesci taniej wypada benzyna.
    Prosze o informacje o rzeczywistym spalaniu 745 lub 750 bo jestem ciekaw jak to wypada z 6,0.

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Adasio co Ty znowu z tym serwisem...nigdy nie miałeś diesla a znowu pierniczysz bzdury!!!!Przejechałem 3.0D 160 tyś kilometrów i absolutnie nic nie robiłem, podkreślam Absolutnie. Więc straszenie jest bez sensu. Z tego co czytam na forum to u Was w pb ciągle jakieś rurki, vanosy i tym podobne co kosztuje po cztery tysiące i więcej.....

A ten argument że maluch też jedzie i to sprawnie po mieście to już w ogóle beznadziejny. Adasio zastanów się co piszesz bo ręce opadają a jak dla Ciebie 7,8 s do setki to jest smart czy 126p to ja nie mam więcej pytań.
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Impex jak przejezdzisz miesiac 760 i przestaniesz jezdzic jak dziadek bo chyba tylko tak mozna osiagnac wynik 17l w takim motorze. Poza tym zawsze smieszyly mnie historie pieknych wielkich limuzyn z wielkimi silnikami i koreczkiem w zderzaku ktore ustawiaja sie za lanosem 1, 6 w kolejce po gaz. Panowie stac was na 5.0 czy 6.0 to trzeba placic! Dodatkowo fizycznie zmierz ile ci pali zatankuj na fuul i zobacz ile przejedziesz bo moze licznik masz nieskalibrowany!

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Adasio co Ty znowu z tym serwisem...nigdy nie miałeś diesla a znowu pierniczysz bzdury!!!!Przejechałem 3.0D 160 tyś kilometrów i absolutnie nic nie robiłem, podkreślam Absolutnie. Więc straszenie jest bez sensu. Z tego co czytam na forum to u Was w pb ciągle jakieś rurki, vanosy i tym podobne co kosztuje po cztery tysiące i więcej.....

A ten argument że maluch też jedzie i to sprawnie po mieście to już w ogóle beznadziejny. Adasio zastanów się co piszesz bo ręce opadają a jak dla Ciebie 7,8 s do setki to jest smart czy 126p to ja nie mam więcej pytań.

Jak ci opada to se potrzymaj HA HA HA

Jak nic nie robiłeś to znaczy że masz albo mega fart albo wszystko przed Tobą :)

A rurka w N62 to minimalny koszt w porównaniu z naprawa wtrysków czy turbiny w dieslu - nie wymieniałeś to się nie odzywaj

Jak tak zachwalacie swoje diesle i mówicie że pali 12l to jaki sens kupować takie auto jak moje 745li pali średnio 13l PB???
    A koszty paliwa identyczne?
    Wszyscy trąbią (prasa, TV,eksperci motoryzacyjni) że diesel się nie opłaci kupować, a tu na forum wielcy zwolennicy diesla, a wiecie czemu?

Powiem Wam bo użytkownicy tych aut od nowości wiedząc że przy przebiegach 300 tkm plus zaczynają się problemy pozbywają się tych aut i taka jest prawda ja wiem że może nie wygodna ale tak jest :)

I zgadzać się ze mna nikt nie musi - dla mnie wybór między PB a ON jest prosty i czytelny jak budowa karburatora :)

salut
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Nie ma sie o co klucic kazdy bedzie bronil swojej racji! Napewno faktem tego wszystkiego jest to ze kazdy z tych modeli ma swoje plusy i minusy bo diesel to wtryski i turbo a benzyny to vanosy i glowice ale powiem wam jedno i tak sa to najpiekniejsze limuzyny ze wszystkich.

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Adasio a Ty robiłeś wtryski lub turbinę w dieslu?????więc też się nie odzywaj

i czytaj ze zrozumieniem bo opadają mi ręcę jak czytam twoje farmazony......

ja nie pisałem że pali mi 12 litrów bo u mnie średnie jest na poziomie 9 9,5 litra więc to jakieś 45% drożej jazda wychodzi porównując nasze fury....

i nie mam Cię zamiaru wcale przekonywać........ dla mnie możesz jezdzić 126p sprawnie po mieście ha ha ha
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.