sz4l0ny , wybacz język angielski, ale po polsku to po prostu nie brzmi - you made my day.
Powodów do 6 biegów jest wiele, autostrada, jak napisałeś, przyspieszenie niekoniecznie, mało mnie interesuje prawdę mówiąc, prędzej wolałbym dyfrem wydłużyć biegi niż je skracać ;)
Temat założony z czystej ciekawości, czy to po prostu pasi, bo jest to tak realne, że łojezu. Realny to jest swap na m60/m62 lub s62. Dlaczego? bo tam nie ma już problemu z 6 biegami, jest v8, a spalanie nie zabija, bo to nie ma być auto do użytku codziennego. Przez niemal dwa lata takie u mnie było, ale nie po to teraz robię blacharkę, żeby po warszawie tym jeździć. Biorąc pod uwagę dostępność częsci z m5 po prostu temat jest w chmurze nierealności. Czysta fantastyka ;)

A swap na jakąś większą v8? może, taniej wyjdzie i lepiej niż sama przekładka skrzyni i dyfra :D ale to na pewno nie w tym roku, bo silnik za dobrze się sprawuje. ;) dlatego wieczorną porą naszło mnie na ten temat: czy to jest po prostu plug&play, nie dla żadnych efektów tylko dla samej chorej satysfakcji posiadania jednego biegu więcej. I już. (: