Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: kupie czujnik abs

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Nawet jeżdżąc nowym autem nie masz gwarancji, że za chwilę nic się nie sypnie. Nie wiem, czy wiesz, jak działa czujnik Halla, którym jest czujnik ABS w E38, ale mogę Ci śmiało powiedzieć, że nie można przewidzieć jego żywotności. Można kupić używany oryginał, który pochodzi do końca żywota auta, a można trafić na nowy, który padnie po kilku tygodniach. Generalnie, jest to część, którą spokojnie można założyć używaną, jeśli jest sprawna, a zaoszczędzone 150 pln włożyć w coś innego.
    Nie wiem, jak zarabiasz na życie, ale w dzisiejszych czasach nawet bogaci oszczędzają, zresztą jest to pierwsza zasada biznesu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Baja
    BMW
    750i
    Widzę ze ta rozmowa tylko prowadzi do sprzeczek i odbijania piłeczki. Przepraszam jeżeli kogoś urazilem, ja mam takie podejście do samochodu nie każdy musi się ze mną zgadzać.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

BMW
    e38 740 M62B44
    Ależ nikt nie chce się sprzeczać ;-) Każdy może sam podjąć decyzję między używanym oryginałem, nowym lub nowym zamiennikiem.
    Forum jest po to, żeby określić wady i zalety każdego z wyborów.

BMW
    750i
    Moim zdaniem nie chodźi czy kogoś stać czy nie stać bardziej chodzi o to ze kupi używki za 150zl padnie mu może po 2 tyg i będzie kombinować albo plus sobie w twarz ze mógł kupić ori ale na gwarancji.a może być tak że kupi używki i bedzień ok wszystko

BMW
    e38 740 M62B44
    Widzisz. Ja kupiłem zamiennik za 69 pln., ale z dwuletnią gwarancją. Uznałem, że skoro ktoś daje tak długą gwarancję, to jest pewny, że jego produkt dorównuje oryginałowi. Nie pomyliłem się, bo wbrew temu, co wszyscy pisali, czujnik sprawował się wyśmienicie i nie gorzej od ori za 250 pln i używki za 100.
    Całkiem niedawno padł i zamierzam skorzystać z gwarancji. Cieszę się, że padł dość szybko, bo gdyby siedział w piaście dłużej, pewnie byłyby kłopoty z jego wydłubaniem, a wtedy nici z gwarancji.
    Uważam, że należy kupować części z głową. Nie zawsze muszą to być części nowe. Trzeba tylko przewidzieć konsekwencje swojego wyboru.

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38

Hmm a ja powiem tak, latwo powiedziec kup nowe, mnie stac na kupowanie nowych czesci ale po co? Kupie pare glupot i nagle sie okazuje ze wydalem 2500 zl na nowe czesci czyli polowe wartosci samochodu, gdzie kupujac zamienniki (nie chinskie) i uzywki wydam 1000 albo mniej

Bym mial mercedesa za 50 000 to spoko moge kupowac nowe a nie do starszej od wegla beemki.

Tak samo pojechalem do lakiernika to za cala fure chcial 6000 to mowie puknij sie pan w leb za tyle to ja takie drugie kupie... Opony tez kupilem uzywki za 800 i drugi rok jezdze a wywalilbym 3500 na nowe a auto jak bylo warte 5000 tak dalej jest

Tak samo z felgami, dla mnie glupota ludzie wywalaja jakies wielkie pieniadze na kola po 5000 a potem wolaja jakies chore ceny za auta warte.1/3 tej kwoty bo FELGI I inne bajery

Ja tez se moge kupic fele od murzyna z ameryki za 20000 a jak bede chcial sprzedac grzmota to nikt wiecej niz 5 nie da bo gow... Go ovchodzi czy za kolka dalem 200 zl czy 20000

Ja kupilem uzywana lambde, chodzi rok, padnie kupie druga, na drugi dzien trzecia, za pol roku czwarta a za rok piata a i tak bedzie nadal mniej niz nowka ori
    Ostatnio edytowane przez lionix ; 24-03-2014 o 08:28

BMW
    750i
    Z tym masz rację ka osobiście kiedyś kupiłem zamienik i mi padł po Mc wiec stwierdziłem nie ma co oszczędzać na czujniki i kupiłem w Aso i do tej pory działa

BMW
    750i
    Weźmy pod uwagę ze nasze e38 stają się powoli Young timer-ami i ceny powoli będą wzrastać ich.

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    Juz nie przesadzajmy z kultowoscia tych aut

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 730D 2001
    Dokładnie z tymi częściami jest tak jak mówicie . Są elementy których nie można kupić używanych jak np Klocki hamulcowe czy świece , lub filtry , ale dla przykładu w mojej poprzedniej e46 moduł komfortu padł regenracja 400 zł , nowy zamiennik 800 zł , ori dobrze ponad tysiaca a uzywany fakt ze szukałem i grzebałem 1 rok zanim dostalem ten sam ale zapłacilem 120 zł ( wymieniony 2 lata temu ) do dziś pracuje jak nalezy . Kolejny przykład w e38 pompa progowa ori 640 zł , zamiennik 500 zł ( w miare dobry według opini natomiast z doswiadczenia mojego mechanika 3 razy w roku trzeba odeslac na gwarancje ) a uzywany 300 zł ( i tutaj mozna dyskutowac ) ja zakupilem nowy ori gwarancja 2 lata i wedlug mnie bylo warto . Takze czy ktos chce kupic cos nowego lub uzywanego to nie ma zasady najwazniejsze zeby to działało jak książka pisze . Przy używanych częściach wiele zależy od szczęścia i uczciwości sprzedającego .