Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Bmw E39 525 Kochanówek Lipsko WLI 04400 GNIOT Oszust

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27

Post Bmw E39 525 Kochanówek Lipsko WLI 04400 GNIOT Oszust

http://tablica.pl/oferta/bmw-5-e39-5...tml#25d9032b74

Z ogromnym rozrzewnieniem muszę podzielić się z dzisiejszą przygodą jaka mnie spotkała. Poszukuję dla siostry auta a konkretnie wybór padł na E39 z gazem. Obejrzeliśmy auta w swojej okolicy ale nie było nic sensownego. Zaczęliśmy więc poszukiwania nieco dalej i znalazłem w ogłoszenie z Lipska a konkretnie z miejscowości Kochanówek nr domu 100. Przez słuchawkę odezwał się jakiś młody głos zapewne Damian (bo tak nazywa się na Tablicy nr tel 512584125) który odpowiedział na serię szczegółowych pytań zapewniając iż auto jest 100% bezwypadkowe i bez śladów rdzy. Jedyna rzecz jaką zrobił on w aucie przy karoserii to malowanie progów bo niby to standard w E39. Jednym słowem cud malina auto. Dziś po rozmowie telefonicznej wsiadłem do auta i zrobiłem te 160 km. Wieś jak to wieś ale udało się trafić pod sam dom bez problemu. Wysiadamy z auta i na miejscu przywitał nas serdecznie ojciec sprzedającego. Pełna kurtuazja do momentu gdy podeszliśmy do auta gdyż nogi nam się ugięły. Tył auta dosłownie kwitnie w oczach purchle wielkości pięści wychodzące spod lakieru. Najwyraźniej auto poczuło wiosnę i zaczyna sobie kwitnąć :-) Otwieramy drzwi kierowcy a we wnęce pod rynienką kolejna popękana szpachla. Teraz zacytuję jak to się dalej potoczyło:
    brat: To auto jest po dachowaniu bo cały dach jest wykitowany
    ojciec sprzedającego: Nieee co pan mówi?
    brat: spojrzy pan tu przecież szpachla tu pęka. Po czym wskazał to miejsce.
    ojciec sprzedającego: "WYPIERD..AĆ mi z podwórka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i trzasną drzwiami auta
    brat: że co?
    dalej były jeszcze jakieś krzyki.
    ja: Przecież jasno pytałem przez telefon w jakim stanie jest karoseria i powiedziano mi ze tylko progi były malowane a tu okazuje się że całe auto jest w kicie.Czy zdaje Pan sobie sprawę że my z daleka przyjechaliśmy?
    matka sprzedającego: My nic nie wiemy my takie auto kupiliśmy i nic przy nie nie malowaliśmy- z wielkim krzykiem i oburzeniem wykrzyczała. Jaka cena takie auto i takie tam bzdury. Najwyraźniej był to ekspert od rynku E39 :-)
    Jednym słowem Patologia a oczywiście sprzedający nawet z domu nie raczył wyjrzeć.
    Nigdy z czymś podobnym się nie spotkałem i nikomu tego nie życzę. Wnioski wyciągnijcie sami.
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Typ "Polaczka" najmądrzejszy na świecie przez telefon... Dla takich ludzi powinny być jakieś kary, co by mu szkodziło powiedzieć o stanie rzeczywistym przez telefon? Dogadać się wstępnie co do ceny i oszczędzić sobie nerwów i czasu?

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

Patrzac na zdjecia zrobionych z duzej odleglosci widac zapadniete tylne prawe drzwi to nawet bylo szkoda czasu na dzwonienie do typa...
    Zachowanie sprzedajacych - no comments
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 21-03-2014 o 22:36
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Tak jak BOSS pisze, brać konkretne foty od sprzedającego ...jak z autem jest ok to zawsze doślą. Szkoda jechać bez jakiegoś upewnienia się.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li

Takie oferty trzeba tępić :)

Szkoda, że nie zrobiłeś bardziej szczegółowych zdjęć podczas oględzin ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Wyciągnąłby aparat, żeby pstryknąć fotę, to by mu chłop widły w plecy wbił... :)

BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    To były tak szybkie oględziny że nawet nie zwróciłem uwagi jakiego koloru jest tapicerka w środku :-) Najwidoczniej nie byłem pierwszym kupującym a kultura osobista tego typa jest powalająca. Okazuje sie ze to jacyś handlarzyny sprzętu rolniczego tak wiec dobrze wiedzą co sprzedają :-)

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez avecezarave Zobacz posta
    To były tak szybkie oględziny że nawet nie zwróciłem uwagi jakiego koloru jest tapicerka w środku :-) Najwidoczniej nie byłem pierwszym kupującym a kultura osobista tego typa jest powalająca. Okazuje sie ze to jacyś handlarzyny sprzętu rolniczego tak wiec dobrze wiedzą co sprzedają :-)
    A pewnie jedyny ich lot to ten autem przed dachowaniem ;)

Mają coś jeszcze w ofercie spod znaku BMW?

BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Nie raczej nie. Śmieszne jest to że sprawcą całego zamieszania jest ta młoda osoba a awanturę wszczął jego ojciec z matką :-)

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Szkoda Czarek ,ze tego nie nagraliście i nie wrzuciliście np na Youtube. Mielibyśmy ubaw ,a oni odpowiednią reklamę.