Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [ elektryka] Ringi / Przetwornice

Re: hmm

Cytat Zamieszczone przez Easy
    w intstrukcji obsługi podaja ( maleńkim druczkiem ) ze przetwornica zasilana być może maxymalnie napięciem 12,8 V i nie wiecej ...bo sie spali...
    w naszych & er niestety napiece zasilania jest bliskie 14 V
    Czyli wniosek taki że trzeba by jeszcze jakiś elemencik przed przetwornicę zainstalować :/
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe

Cytat Zamieszczone przez Damias
    w intstrukcji obsługi podaja ( maleńkim druczkiem ) ze przetwornica zasilana być może maxymalnie napięciem 12,8 V i nie wiecej ...bo sie spali...
    Czyli wniosek taki że trzeba by jeszcze jakiś elemencik przed przetwornicę zainstalować :/
    Rezystorek? :/
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik

hmm

myślałem o tym..ale szwed po nauczce jaką miał i przygodach trisntenzy wogóle zrezygnował z ringów

Easy

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    czyli to są przetwornicę do trabantów na 6V? Przecież w chyba każdym aucie z instalacją 12V przy włączonym silniku i sprawnym alternatorze jest napięcie 14,4?
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Zaawansowany Użytkownik

:)

Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    czyli to są przetwornicę do trabantów na 6V? Przecież w chyba każdym aucie z instalacją 12V przy włączonym silniku i sprawnym alternatorze jest napięcie 14,4?
    pisze co widziałem , instrukcje obsługi i montażu zakupionych przez Szweda przetwornic...zresztą zapytaj jego

Easy

Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Rezystorek? :/
    Raczej prosty stabilizator napięcia.... Trzeba by sprawdzić, ile prądu potrzebuje taka przetwornica, może się okazać, że wystarczy wsadzić przed przetwornicę jeden element...

Zaawansowany Użytkownik
    jakas zmora ;-) mialem zle przeczucia ze po przeczytaniu tego tematu i mi sie cos popsuja ringi ;-)

i stalo sie:P z lewej strony padlo ;-)

Zaawansowany Użytkownik
    mam pytanko jeszcze ;-)

jak sprawdzic co padlo w zestawie? jak wymontuje w domu lampe to da sie jakos sprawdzic co padlo? podlaczyc jakas bateryjke?:P

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Na początek wymontuj sprawną przetwornice i podłącz do "zepsutego" zestawu i zobacz co będzie .... ;)

Początkujący Użytkownik
    Ja też mam podobny problem siadła przetwornica ale na zasilaniu mialem podłączony stabilizator (7812) i też przestała działać.Przetwornica nie była w lampie.Napięcie było po tym stabilizatorku napewno 12V wiec myslę że sprawa 13.8 nie ma żadnego znaczenia.Działała 7 miesięcy

Uprawnienia umieszczania postów