Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Doczekamy się anglików ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    No to się zdziwisz, bo w przypadku tak starego auta, jak E38 (być może także E66) praktycznie przy każdym wypadku wychodzi szkoda całkowita. A jak powalczysz o swoje parę miesięcy, to auto zastępcze dane na tydzień nic nie pomoże.
    Ja jednak wolałbym nie iść na czołówkę z anglikiem. Raz mi wystarczy...
    Co do rejestracji anglików, pomijając pewne przypadki (auta służb miejskich), jestem na nie. Jestem także przeciw "przekładkom"
    Niech zostanie, jak jest. Auta z Anglii są super, jeśli chodzi o części zamienne.
    Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 21-03-2014 o 13:39

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    Niech zostanie, jak jest. Auta z Anglii są super, jeśli chodzi o części zamienne.
    Ale też dlatego są super jako auta do przekładki i rejestracji :)

Moim zdaniem jak przepis wejdzie to trochę się na ulicach anglików pojawi, szczególnie aut z dużymi silnikami bo takie się najbardziej opłaca ściągać. Ale wydaje mi się też że większość właścicieli po prostu skorzysta z możliwości odroczenia przekładki a i tak ją wykona. Sam bym tak zrobił a powoli rozważam ściągnięcie 750i z wysp. Mam już jednego anglika, wcześniej też miałem M3 z wysp, znajomi do wyścigów i rajdów kupują tylko angliki. Silniki są w niesamowitym stanie w porównaniu z parchami jakie można kupić w Polsce, nawet w autach za 2tys funtów (czyli blisko dolnej granicy). Tak czy tak stosunek do zmiany w przepisach mam dość ambiwalentny. Nie zamierzam na tym korzystać i obawiam się trochę tych którzy będą chcieli.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    dokładnie tak jak pisze kolega wyżej, wszyscy psioczą na angliki jakie to zgnite parchy a np. e38 za 700 funtów ma nowe zaciski, silnik m60b40 mam u siebie w aucie nie bierze grama oleju ma po 14 bar na każdym garze i chodzi tak równo że na wolnych nie czuć go w środku że chodzi, a większość aut ściągniętych z Niemiec albo belgi itd. są zakatowane na autobahnach i mają po 1 mln przebiegu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    mało tego że dużo części nowych to można trafić na mały przebieg tak jak ja 98r. i mam dopiero 75tyś. mil 😄