Ja także widziałem je na fb
koszt takich felg to 8/10 tysięcy ;)
Wiem bo jestem nimi zainteresowany ;D
Na studencką kieszeń z pewnością nie, Ale studenci chyba nie jeżdżą siódemkami hmm?
Popieram Cię w 100%
Te fele są przepiękne.
Edytuj posty!
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 23-03-2014 o 18:30
Płacz chłopaku jak bóbr, ale jak kupisz takie fele i przy 200 km/h coś się stanie i będzie to wina felg, to wtedy już nie TY ale Twoi bliscy będą płakali niestety nad Tobą
i co z tego że to felgi customowe? to niby oznacza że ich jedyna wartość to to że są unikalne, i że koleś chce za nie 10 koła?
ale jednocześnie mogą nie spełniać żadnych norm, wymagań ani nic? po prostu felgi customowe i szał ?? no wybaczcie ale mnie to nie przekonuje
Jeśli tak to wybaczcie ale ja bym takich felg za darmo nie chciał, bo takie felgi można założyć na auto które stoi w muzeum i jest PRZEPYCHANE z sali A do sali D a nie jeździ po drodze autem ważącym 2 tony z prędkością rzędu powiedzmy 140 km/h po autostradzie
Dlatego pytałem i pytam po raz kolejny, czy jest gwarancja i jakieś certyfikaty na te produkty - jak jest to OK jak nie ma to jak dla mnie felgi poza walorami wizualnymi sa dla mnie do niczego i nikt poza mną nie musi się z tym zgadzać
Piszesz Irku o maszynach itd itp? a skąd to wszystko wiesz? Jakoś nie zauważyłem by autor słowem tu o tym wspomniał?
Tak że może poczekajmy na producenta tych felg niech nam napisze co i jak
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Adasio, koleś nie chce za nie 10 koła tylko tyle wynosi koszt złożenia takiego kompletu, na który składają się dwa komplety kół i robocizna. I teraz Cię uświadomię jak wykonuje się takie felgi: otóż, rozkręcasz trzyczęściowe felgi 19" i wyrzucasz z nich rotor (zostaje bęben i rant). Następnie z felgi 16" wycinasz sam rotor (resztę wyrzucasz) i nawiercasz w nim otwory pod śrubki, skręcasz, uszczelniasz i cieszysz się felgami 19" w unikalnym wzorze. Podsumowując - "nieznanego" pochodzenia jest tylko rotor, reszta (bęben, rant, śrubki) pochodzi "od znanego producenta". W czym jest problem? Jak zamarzysz sobie mieć większy rant to zamawiasz większy rant i go przekładasz. To normalna sprawa w felgach trzyczęściowych.
I nie martw się Adasio, nikt Cię do tych felg przekonywać nie będzie. Ty i tak sobie (kiedyś w końcu) kupisz Asanti 22" za 20tys. złotych ;)
A skąd to wiem? Sprawa jest prosta - bo się tym interesowałem i wiem na ten temat sporo więcej niż wyczytałem w tym wątku ;)
Aha, czyli cos na zasadzie "Panie chcialbym kupic czarne felgi bo pasuja mi do auta ale zeby byly czerwone. Customowe od producenta?
Tuczi ma racje, wybacz ze nie opisalem czego i jak, na jakich narzedziach robilem, spowodowane jest to tym pozniej powstaja nieudolne podroby zrobienia po polsku (lepiej i taniej oczywiscie) zastapienie tokarki np.maszyna do prostowania felg - bo tez mozna zamocowac noz i uciac felge, a pozniej sie slyszy ze komus sie rozpadlo ze nie pasuje ze bije, jasna sprawa jest ze nie maja te felgi zadnego TUV'u bo nie jestem korporacja i najzwyczajniej w swiecie nie stac mnie na zlecenie badan nad felga za 500tys euro, kazdy uzytkownik robi to na wlasna odpowiedzialnosc. Akurat w tym przypadku Jakub jest idealnym testerem, bo wolno nie jezdzi i prosto tez zadko mu sie zdaza jechac. W tych felgach zastepuje sie jedynie rotor innym, ktory zrobiony jest z oryginalnej felgi, czyli z dobrego materialu, ktory zapewniam Cie nie odbiega niczym od fabrycznego z felg skrecanych, sruby i ich ilosc zostaje od fabrycznych felg skrecanych, otwory sa wykonane z taka sama precyzja jak w oryginalnym rotorze, tak wiec dycyzja czy zakladac i jezdzic czy nie zostaje po stronie uzytkownika :)
Ja nie z tych obrazajacych i ciesze sie ze sa pytania i watpliwosci!
I tak nie jestem w sobie stanie wyobrazić jak "powiększasz" rotor :)
Czy możliwe jest przerobienie skręcanych 18' na 20' ? Czy ilość śrub w obydwu zestawach musi się zgadzać ? I jak już gadamy o kosztach, to ile kosztuje taka przeróbka jak dostałbyś od klienta 2 komplety kół ?
Też ciekawa dla mnie informacja chyba wywalili mnie ze studiów albo muszę jeszcze raz spojrzeć w dowód rejestracyjny :) Felgi prze kot dla mnie custom-y zawsze niszczyły system!
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...