Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Mycie i woskowanie

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja na myjce urzywałem wosku wpłynie Sonax'a natryskiwany z Karchera i powiem ze tez był jakis efekt - ale to raczej było widać po tym jakwoda sie osadza - raczej nienabłyszczał. Aaa no i czujnik wycieraczek głupial :)

Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Aaa no i czujnik wycieraczek głupial :)
    Ja tam szyb nie woskuje :D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Ależ można woskowac szyby tylko nie przednią bo przy intensywnym deszczu robi sie swoista mgła na szybie :razz:
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Ja tam jeżdziłem swoją co 2 dzień na bezdotykową na BP i szczerze mówiąc nie zauważyłem żeby mi lakier zmatowiał, za to za 8 pln miałem umyte auto... ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Aaa no i czujnik wycieraczek głupial :)
    Ja tam szyb nie woskuje :D
    Nie hmm dziwne, ja zawsze, tylko wole ręcznie, wczesniej tempem jeszcze - wtedy lepiej widac przez nią :D :D :D
    A takpowaznie, to zawsze jak z myjki natryskujesz coś tam zleci na szybe...

Mycie auta w moim przypadku to rytuał
    Zaczynam od spłukania pod ciśnieniem karcherem z pierwszego brudu, następnie natryskuje aktywną pianę, czekam 5 minut, spłukuję karcherem, natryskuję ponownie pianę aktywna znów czekam 5 minut i myje całe auto miękka gąbka znów spłukuje.
    Co do płukania to zaczynam od felg gdyż brud z klocków przy płukaniu osadza się na całym samochodzie a jak wiecie jest to troszkę żrące.
    Następnie wycieram mikrofibrą od Jana niezbędnego wciąga wodę po prostu super i nie rysuje jak ściągaczka sylikonowa

Wosk sonax nakładam raz w miesiącu i na szyba przednią i boczne polecam tak zwaną niewidzialna wycieraczkę od DiamondBrite dla mnie super efekt
    Moja Nunia

Uprawnienia umieszczania postów