Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: e32 versus ford focus

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez matiswidnica Zobacz posta
    Dzwonili przedchwila z ubezpieczyciela sprawczyni powiedziałem ze albo dadzą większe odszkodowanie albo biorę auto zastępcze i sie zapytałem co bardziej km sie opłaca go zapadła cisza

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
    Kolego mieszasz dwie sprawy , wysokość odszkodowania ,a samochód zastępczy to dwie różne sprawy.

Samochód zastępczy Ci się należy do końca naprawy swojego i maja Ci go dać bezwzględnie bez żadnej gadki bo nie jesteś winny kolizji.. Nalezy Ci sie od juz i auto tej samej klasy ,więc bmw 7 lub innej marki.

Im dłużej będa zwlekać z wycenami itp tym dłużej go możesz mieć ,dlatego będą się śpieszyć.

Możesz ustalić/podnieśc wartośc swojego pojazdu na podstawia rachunków.

Tak co się jutro pochwalisz fotami nowej 7er , z wypożyczalni na koszt ubezpieczalni.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    nie patrz na wycene szkody tylko i tak bierz samochód zastępczy,chąc ich zdenerwować poproś o samochód tej samej klasy(więcej za niego zapłacą w wypożyczalni)co do wyceny samochodu to tak jak tequila1909 napisał tyle wg ich programów nasze bunie są warte i do tego dochodzi amortyzacja(samochodów do 6 chyba lat to nie obowiązuje)odwolanie nawet meilowe dodadza ci ok 200-400zł i więcej ciężko będzi wyciągnąć,najwięcej możesz wyciągnąć za szkody zdrowotne pzdr:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Ulv
    BMW
    ex E38 750i
    Powinna istnieć taka możliwość, by zrzec się samochodu zastępczego w zamian za równowartość ceny wypożyczenia. W przypadku np. 30-dniowej procedury i E32, to byłyby spore pieniądze.

Czy ktoś w ogóle zna jakiś sensowny sposób, żeby ubezpieczyć E32 lub E38 i w razie wypadku dostać pieniądze, które faktycznie wystarczą na naprawę?

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Ulv Zobacz posta
    Powinna istnieć taka możliwość, by zrzec się samochodu zastępczego w zamian za równowartość ceny wypożyczenia. W przypadku np. 30-dniowej procedury i E32, to byłyby spore pieniądze.

Czy ktoś w ogóle zna jakiś sensowny sposób, żeby ubezpieczyć E32 lub E38 i w razie wypadku dostać pieniądze, które faktycznie wystarczą na naprawę?

Prawo do auta zastępczego ,a wycena szkody to dwie rzeczy więc nie można tego łączyć.

Można dostać pieniądze ,żeby auto normalnie naprawić jak się je ma np na zółtych blachach.

Zaawansowany Użytkownik Awatar matiswidnica
    BMW
    e32 735iA
    Zaproponowali mi mondeo 2010 tylko ojciec rozmawiał przez telefon i sie zgodził... Zobaczymy co to bedzie

Zaawansowany Użytkownik Awatar Ulv
    BMW
    ex E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Prawo do auta zastępczego ,a wycena szkody to dwie rzeczy więc nie można tego łączyć.
    Ja mówię o zrzeczeniu się prawa w zamian za rekompensatę, która mogłaby być ustalana w oparciu o koszt skorzystania z tego prawa. Wiem, że obecnie takiej możliwości nie ma.

Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Można dostać pieniądze ,żeby auto normalnie naprawić jak się je ma np na zółtych blachach
    Może kiedyś będzie się dało takie dostać dla E38 750i w Individualu. Są inne sposoby? Niekoniecznie z OC, może jakieś inne ubezpieczenie?

Autora wątku przepraszam za OT.
    Ostatnio edytowane przez Ulv ; 19-03-2014 o 12:45

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez matiswidnica Zobacz posta
    Zaproponowali mi mondeo 2010 tylko ojciec rozmawiał przez telefon i sie zgodził... Zobaczymy co to bedzie

To rezygnuj z tego Mondeo , masz prawo do lepszej fury ,przynajmniej BMW 5 nowe oczywiście.

Ulv ,masz rację ,powinno tak być ,ze np rezygnujesz/cierpisz bez auta zastępczego ,a ubezpieczalnia Ci to wynagradza jakąś częścią kosztów wypożyczenia przez nich auta zastępczego dla Ciebie. Sumy te nie sa wcale takie małe.
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 19-03-2014 o 12:49

Zaawansowany Użytkownik Awatar matiswidnica
    BMW
    e32 735iA
    Pogadam z ojcem i zobacze jak to bd ,bede informować na biedzaco dzieki za zainteresowanie panowie

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Działaj ,takiego grata w zamian za 7 er Ci wcisnęli ,masakra.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    tak towarzystwa robią szukają w najbliższej okolicy wypożyczalni i z tamtąd smochody wciskają
    Ulv autocasco lub popytać w firmach ubezpieczeniowych czy można pod siebie skonfigurować dodatkowe ubezpieczenie ale napewno tanio to nie będzie