Cytat Zamieszczone przez radoshb
Cytat Zamieszczone przez Anatol
Jak by tego nie liczyli ,to i tak to My dostaniemy po du.....
i nie tylko My.. "ONI" też dostają, bo na ubezpieczeniach komunikacyjnych nie da się zarobić!
Wbrew pozorom nie przynoszą one tak krociowych zysków. Ubezpieczyciele oferują takie ubezpieczenia by istniec na rynku a zyski czerpią z innych ubezpieczeń np na życie, majątkowe itd :razz: no i obracają jeszcze Naszymi składkami ;)
Coś mi to jakoś nie pasuje... Mnożą się ci ubezpieczyciele jak króliki, a kolega twierdzi, że działają charytatywnie? Dopóki ubezpieczenia komunikacyjne będą obowiązkowe, nie ma co mówić po pierwsze o konkurencji a po drugie o nieopłacalności. Oczywiście przy ubezpieczeniach komunikacyjnych częściej można mówić o wypłatach odszkodowań, ale praktyki stosowane przy wyliczaniu wysokości odszkodowania to materiał na inny wątek. Nie wspomnę o ubezpieczeniach AC, gdzie prawa konsumenckie są całkowicie lekceważone.

A co do stosowania Eurotaxów i innych opracowań, mi pani w skarbowym naliczyła podatek z tytułu PCC od wartości o 10 tys. większej, niż na umowie.

Za moją namową kolega wnosząc opłatę z tytułu PCC nie poszedł do urzędu tylko deklarację wysłał pocztą a opłatę uiścił na poczcie na podstawie umowy. Na razie spokój.