przelicznik z kalkulatora np. takiego:
http://www.magazynauto.pl/kalkulatory/kalkulator-opon
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Widzisz kolego każdy a na pewno ja bym tak chciał żeby na moje 21" kółeczka dało się założyć oponę o wysokości np. 50 ale......po pierwsze nie ma szans żeby to weszło, po drugie wygląd byłby tragiczny.....Niestety idąc w wygląd czyli duże koło trzeba pogodzić się z tym że trzeba będzie uważać jak się jeździ, patrzeć na dziury w ulicy i uważać również na krawężniki. Fajnie się teraz lata na zimówkach bo i dziury tak bardzo nie straszne i zawieszenie sobie odpoczywa ale......niestety coś za coś. Ja się już z tym nauczyłem żyć bo przez ostatnie osiem lat jeżdżę na profilach 40 i 35 i na całe szczęście nigdy nie musiałem prostować lub wymieniać felg.
Inną sprawą było to że felgi miałem ori BMW co zapewne też miało znaczenie jeżeli chodzi o zgięcia i takie tam. Raz miałem sytuację że zapatrzyłem się na laskę idącą chodnikiem i zaliczyłem konkret dziurę i opona się przecięła a felga dała radę i było wszystko z nią ok :-)
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
Masz racje ;) myśle, że jak uda mi sie w fajnej cenie kupic Alpiny 20/21 calowe to bede uwazał bardziej niz teraz pozatym moja 7mka to moje drugie bmw ktorym raczej bede jezdzil w weekendy i na dluzsze trasy czy na zloty a na codzien mam e30 chociaz nie powiedziałbym ze jej mi nie żal ;p bo włożyłem w nią całe serce ;p ale spalanie na poziomie 10 litrow przemawia do mnie zeby jezdzic nim a nie 750 ;p