Mnie najbardziej ¶mieszy jak kto¶ próbuje byæ wyroczni± we wszystkim, a najbardziej w sprawach, których nawet nie lizn±³. I nie wmawiaj mi, ¿e p³aczê, ¿e drogo, bo wiem na co siê zdecydowa³em kupuj±c V8. Chodzi o zachowanie rozs±dku a nie wymienianie wszystkiego na nowe jak leci. Przypomnij mi gdzie kupowa³e¶ pakiet Shadow-Line, albo gdzie chcia³e¶ kupiæ dok³adkê Alpina? W ASO? A mo¿e opony te¿ kupujesz funkiel nówki a nie u¿ywki? Elvis, zapêdzi³e¶ sam siebie w czarn± d*pê i wstyd siê teraz z tego wycofaæ, tyle jest prawdy?
Powiem tak, g*wno wiesz i rzeczywi¶cie mo¿esz to wszystko mieæ w d*pie, bo miejsce g*wna jest w³a¶nie w dupie. Albo w kiblu ;)
Oczywi¶cie, ¿e na Zlocie strzelimy browara albo kielicha. Tylko obiecaj, ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ o rozrz±dzie w M60/62.
Co do Tesco to d³ugo próbowa³em go ignorowaæ (chyba ze 3 razy nawet), no ale ja nie jestem z kamienia :D
Co do burka zza p³otu, to by³a przeno¶nia i odnosi³a siê do tego, ¿e gadasz choæ zupe³nie nie wiesz o czym, bo V8 nie mia³e¶.
Nie wykrêcaj siê sianem - Ty wymieniasz ca³y rozrz±d czy jednak te¿ jeste¶ biedak tak jak ja i szukasz oszczêdno¶ci?
Najdro¿szy ja sie z niczego nie wycofuje,nie mam zamiaru.
Uzmys³owi³em Ci tylko ,¿e nie zrobi³es w swoim M60 tego co potrzeba i tyle.
Pakiet ALPINA to cos zupe³nie innego bo to nie ma wp³ywu na eksploatacje ,nie traci wymiarów itp. tak samo jest z SHADOW.
S± elementy jakie sie wk³ada nowe i tyle ,tak jak papier w kiblu ,no musi byæ nowy prawda ?
Powiedz po co mi V8 jak sie mia³o/ma V12 ? To taj jakbym teraz sprzeda³ R6 i kupi³ r4 lub r3 ,zastanów sie .
Tego ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ na zlocie o M60 nie obiecuje bo dalej jestem zawiedziony t± Twoja wymian±.
Tematu lokalizacji ówna nie bêdê komentowa³ bo mam zatwardzenie dzisiaj ,haha![]()
Ju¿ Ci pisa³em (i nie tylko ja), ¿e ta Twoja teoria w zderzeniu z moim (i nie tylko moim) do¶wiadczeniem jest o kant d*py zbiæ. Zêbatek nie trzeba wymieniaæ je¶li nie ma takiej konieczno¶ci - koniec i kropka.
Porównanie niestety tyle¿ zabawne co chybione. Papier jest z za³o¿enia jednorazowego u¿ytku, a te zêbatki nie.
I przypomnê jeszcze raz pytanie do którego zupe³nie siê nie odnios³e¶:
DLACZEGO TYLKO TE 3 ELEMENTY WYSTÊPUJ¡ NA RYNKU W ZAMIENNIKU?
Oczywi¶cie, ¿e nie porównywa³em. Zawierzy³em opinii cz³owieka, który takich silników rozebra³ kilkana¶cie i stwierdzi³ ¿e moja zêbatka jest OK. Mo¿e to dla Ciebie nowo¶æ, ale osobi¶cie ufam ludziom, którzy maj± w jakie¶ kwestii wiêksze do¶wiadczenie ni¿ moje. Po prostu polegam na ich zdaniu w takich sprawach.
Wiem wiem. Teoria która ka¿demu my¶l±cemu a¿ ci¶nie siê na usta jest dla Ciebie zwyczajnie niewygodna ;)
Andrzejku, 0 (s³ownie: zero) argumentów po Twojej stronie.