Juz raz wywalilem 14postow glupot a w ciagu 3h pojawilo sie jeszcze raz tyle OT!!
Panowie do chaja- albo sie uspokoicie albo poleca nagrody!!!
Juz raz wywalilem 14postow glupot a w ciagu 3h pojawilo sie jeszcze raz tyle OT!!
Panowie do chaja- albo sie uspokoicie albo poleca nagrody!!!
Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!
Najdro¿szy ja sie z niczego nie wycofuje,nie mam zamiaru.
Uzmys³owi³em Ci tylko ,¿e nie zrobi³es w swoim M60 tego co potrzeba i tyle.
Pakiet ALPINA to cos zupe³nie innego bo to nie ma wp³ywu na eksploatacje ,nie traci wymiarów itp. tak samo jest z SHADOW.
S± elementy jakie sie wk³ada nowe i tyle ,tak jak papier w kiblu ,no musi byæ nowy prawda ?
Powiedz po co mi V8 jak sie mia³o/ma V12 ? To taj jakbym teraz sprzeda³ R6 i kupi³ r4 lub r3 ,zastanów sie .
Tego ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ na zlocie o M60 nie obiecuje bo dalej jestem zawiedziony t± Twoja wymian±.
Tematu lokalizacji ówna nie bêdê komentowa³ bo mam zatwardzenie dzisiaj ,haha![]()
Ju¿ Ci pisa³em (i nie tylko ja), ¿e ta Twoja teoria w zderzeniu z moim (i nie tylko moim) do¶wiadczeniem jest o kant d*py zbiæ. Zêbatek nie trzeba wymieniaæ je¶li nie ma takiej konieczno¶ci - koniec i kropka.
Porównanie niestety tyle¿ zabawne co chybione. Papier jest z za³o¿enia jednorazowego u¿ytku, a te zêbatki nie.
I przypomnê jeszcze raz pytanie do którego zupe³nie siê nie odnios³e¶:
DLACZEGO TYLKO TE 3 ELEMENTY WYSTÊPUJ¡ NA RYNKU W ZAMIENNIKU?
Czytaj±c ca³y temat chcia³em zaznaczyæ to co powiedzia³ jagdtiger czyli pamiêtajmy ,¿e rozrz±d nie chodzi na sucho tak jak napêd w motocyklu. Smarowanie to g³ówny czynnik wp³ywaj±cy na ¿ywotno¶æ ka¿dego mechanizmu. Nawet w motocyklu kiedy czêsto smarujemy ³añcuch ,wytrzymuje on du¿o wiêcej. Wiêc rozrz±du ze sta³ym smarowaniem nie porównywa³bym do motocyklowego napedu ze smarowaniem co 500km. O czynnikach atmosferycznych nie wspomnê bo pod obudow± rozrz±du raczej ulew niema :)
Oczywi¶cie, ¿e nie porównywa³em. Zawierzy³em opinii cz³owieka, który takich silników rozebra³ kilkana¶cie i stwierdzi³ ¿e moja zêbatka jest OK. Mo¿e to dla Ciebie nowo¶æ, ale osobi¶cie ufam ludziom, którzy maj± w jakie¶ kwestii wiêksze do¶wiadczenie ni¿ moje. Po prostu polegam na ich zdaniu w takich sprawach.
Wiem wiem. Teoria która ka¿demu my¶l±cemu a¿ ci¶nie siê na usta jest dla Ciebie zwyczajnie niewygodna ;)
Andrzejku, 0 (s³ownie: zero) argumentów po Twojej stronie.
Jak na razie nie poda³e¶ ¿adnego sensownego argumentu oprócz domys³ów i opinii pana Zdziska co naprawia samochody.
Domys³y ,filozofia naprawdê szkoda na to czasu ,widzia³es ,ze jest róznica pomiêdzy ³añcuchami ,ale , ¿e pomiêdzy ko³ami zêbatymi nie ,bo po prostu nie mia³e¶ z czym porównaæ ,a twierdzisz ,ze te stare s± dobre.
Taka z Tob± gadka Ireczku.
http://7er.pl/showthread.php/9930-Wy...rozrz±du-w-m60 To co mowi np xsilver..
Ja zadzwoni³em do mojego mechanika kilka godzin temu z zapytaniem czy zêbatki siê wymienia czy nie?
on powiedzia³ ¿e to zale¿y od tego co jest w zestawie naprawczym który mo¿na zakupiæ, ja mu powiedzia³em ¿e s± 3 rzeczy, a co z ko³ami zêbatymi? - Zapyta³em, powiedzia³ ¿e je¿eli nie ma kó³ zêbatych w zestawie to on podczas wymiany rozrz±du (zapewne on bêdzie robi³ mi rozrz±d) wizualnie stwierdzi czy bêdzie potrzeba wymiany kó³ zêbatych czy te¿ nie - tak powiedzia³ mój mechanik. potem dopiero mu powiedzia³em o tej dyskusji tutaj w klubie. O tyle dobrze ze on daje 2 letni± gwarancj± po montazu czê¶ci zakupionych przez niego, jeslimcos sie zdupcy np. Kolo zêbate które on powiedzia³ ze jest ok a potem cos sie dzieje to on to bierze na siebie.
Ja za prowadzê auto do niego i on ma wymieniæ. Uczule go na temat kó³ zebatych ¿eby sprawdzi³ i bêdziemy dzia³aæ. Chyba ze wcze¶niej wymieniê na e66.
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.