Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 61 do 70 z 105

W±tek: Trwa³o¶æ rozrz±du w M62

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Juz raz wywalilem 14postow glupot a w ciagu 3h pojawilo sie jeszcze raz tyle OT!!

Panowie do chaja- albo sie uspokoicie albo poleca nagrody!!!
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Mnie najbardziej ¶mieszy jak kto¶ próbuje byæ wyroczni± we wszystkim, a najbardziej w sprawach, których nawet nie lizn±³. I nie wmawiaj mi, ¿e p³aczê, ¿e drogo, bo wiem na co siê zdecydowa³em kupuj±c V8. Chodzi o zachowanie rozs±dku a nie wymienianie wszystkiego na nowe jak leci. Przypomnij mi gdzie kupowa³e¶ pakiet Shadow-Line, albo gdzie chcia³e¶ kupiæ dok³adkê Alpina? W ASO? A mo¿e opony te¿ kupujesz funkiel nówki a nie u¿ywki? Elvis, zapêdzi³e¶ sam siebie w czarn± d*pê i wstyd siê teraz z tego wycofaæ, tyle jest prawdy?

Powiem tak, g*wno wiesz i rzeczywi¶cie mo¿esz to wszystko mieæ w d*pie, bo miejsce g*wna jest w³a¶nie w dupie. Albo w kiblu ;)

Oczywi¶cie, ¿e na Zlocie strzelimy browara albo kielicha. Tylko obiecaj, ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ o rozrz±dzie w M60/62.

Co do Tesco to d³ugo próbowa³em go ignorowaæ (chyba ze 3 razy nawet), no ale ja nie jestem z kamienia :D

Co do burka zza p³otu, to by³a przeno¶nia i odnosi³a siê do tego, ¿e gadasz choæ zupe³nie nie wiesz o czym, bo V8 nie mia³e¶

Najdro¿szy ja sie z niczego nie wycofuje,nie mam zamiaru.

Uzmys³owi³em Ci tylko ,¿e nie zrobi³es w swoim M60 tego co potrzeba i tyle.

Pakiet ALPINA to cos zupe³nie innego bo to nie ma wp³ywu na eksploatacje ,nie traci wymiarów itp. tak samo jest z SHADOW.

S± elementy jakie sie wk³ada nowe i tyle ,tak jak papier w kiblu ,no musi byæ nowy prawda ?

Powiedz po co mi V8 jak sie mia³o/ma V12 ? To taj jakbym teraz sprzeda³ R6 i kupi³ r4 lub r3 ,zastanów sie .

Tego ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ na zlocie o M60 nie obiecuje bo dalej jestem zawiedziony t± Twoja wymian±.

Tematu lokalizacji ówna nie bêdê komentowa³ bo mam zatwardzenie dzisiaj ,haha

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1

Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Uzmys³owi³em Ci tylko ,¿e nie zrobi³es w swoim M60 tego co potrzeba i tyle.
    Ju¿ Ci pisa³em (i nie tylko ja), ¿e ta Twoja teoria w zderzeniu z moim (i nie tylko moim) do¶wiadczeniem jest o kant d*py zbiæ. Zêbatek nie trzeba wymieniaæ je¶li nie ma takiej konieczno¶ci - koniec i kropka.

tak jak papier w kiblu ,no musi byæ nowy prawda ?
    Porównanie niestety tyle¿ zabawne co chybione. Papier jest z za³o¿enia jednorazowego u¿ytku, a te zêbatki nie.

I przypomnê jeszcze raz pytanie do którego zupe³nie siê nie odnios³e¶:

DLACZEGO TYLKO TE 3 ELEMENTY WYSTÊPUJ¡ NA RYNKU W ZAMIENNIKU?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2013
    BMW
    730i R6 manual
    Sk±d
    kluczbork
    Czytaj±c ca³y temat chcia³em zaznaczyæ to co powiedzia³ jagdtiger czyli pamiêtajmy ,¿e rozrz±d nie chodzi na sucho tak jak napêd w motocyklu. Smarowanie to g³ówny czynnik wp³ywaj±cy na ¿ywotno¶æ ka¿dego mechanizmu. Nawet w motocyklu kiedy czêsto smarujemy ³añcuch ,wytrzymuje on du¿o wiêcej. Wiêc rozrz±du ze sta³ym smarowaniem nie porównywa³bym do motocyklowego napedu ze smarowaniem co 500km. O czynnikach atmosferycznych nie wspomnê bo pod obudow± rozrz±du raczej ulew niema :)

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Ju¿ Ci pisa³em (i nie tylko ja), ¿e ta Twoja teoria w zderzeniu z moim (i nie tylko moim) do¶wiadczeniem jest o kant d*py zbiæ. Zêbatek nie trzeba wymieniaæ je¶li nie ma takiej konieczno¶ci - koniec i kropka.

Porównanie niestety tyle¿ zabawne co chybione. Papier jest z za³o¿enia jednorazowego u¿ytku, a te zêbatki nie.

I przypomnê jeszcze raz pytanie do którego zupe³nie siê nie odnios³e¶:

DLACZEGO TYLKO TE 3 ELEMENTY WYSTÊPUJ¡ NA RYNKU W ZAMIENNIKU?
    A porówna³e¶ ko³a zêbate w Twoim aucie z nowymi ,mam na my¶li wymiary ? Powiedz szczerze .Mo¿e by³a konieczno¶c wymiany ?

Co do pytanie to powodów wystepowania/ nie wystêpowania danej cze¶ci mo¿e byæ wiele ,wiêc nie ma sensu filozofowaæ.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    A porówna³e¶ ko³a zêbate w Twoim aucie z nowymi ,mam na my¶li wymiary ? Powiedz szczerze .Mo¿e by³a konieczno¶c wymiany ?
    Oczywi¶cie, ¿e nie porównywa³em. Zawierzy³em opinii cz³owieka, który takich silników rozebra³ kilkana¶cie i stwierdzi³ ¿e moja zêbatka jest OK. Mo¿e to dla Ciebie nowo¶æ, ale osobi¶cie ufam ludziom, którzy maj± w jakie¶ kwestii wiêksze do¶wiadczenie ni¿ moje. Po prostu polegam na ich zdaniu w takich sprawach.

Co do pytanie to powodów wystepowania/ nie wystêpowania danej cze¶ci mo¿e byæ wiele ,wiêc nie ma sensu filozofowaæ.
    Wiem wiem. Teoria która ka¿demu my¶l±cemu a¿ ci¶nie siê na usta jest dla Ciebie zwyczajnie niewygodna ;)

Andrzejku, 0 (s³ownie: zero) argumentów po Twojej stronie.

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Oczywi¶cie, ¿e nie porównywa³em. Zawierzy³em opinii cz³owieka, który takich silników rozebra³ kilkana¶cie i stwierdzi³ ¿e moja zêbatka jest OK. Mo¿e to dla Ciebie nowo¶æ, ale osobi¶cie ufam ludziom, którzy maj± w jakie¶ kwestii wiêksze do¶wiadczenie ni¿ moje. Po prostu polegam na ich zdaniu w takich sprawach.

Wiem wiem. Teoria która ka¿demu my¶l±cemu a¿ ci¶nie siê na usta jest dla Ciebie zwyczajnie niewygodna ;)

Andrzejku, 0 (s³ownie: zero) argumentów po Twojej stronie.

Jak na razie nie poda³e¶ ¿adnego sensownego argumentu oprócz domys³ów i opinii pana Zdziska co naprawia samochody.

Domys³y ,filozofia naprawdê szkoda na to czasu ,widzia³es ,ze jest róznica pomiêdzy ³añcuchami ,ale , ¿e pomiêdzy ko³ami zêbatymi nie ,bo po prostu nie mia³e¶ z czym porównaæ ,a twierdzisz ,ze te stare s± dobre.

Taka z Tob± gadka Ireczku.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar jagdtiger
    Do³±czy³
    Jul 2013
    BMW
    brak
    Sk±d
    £ód¼

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory

Cytat Zamieszczone przez jagdtiger Zobacz posta
    ...Nowy ³añcuch bêdzie siê szybciej zu¿ywa³, bo bêdzie mia³ luz na tych zu¿ytych zêbatkach...
    tuczi77, to jak to w koñcu jest?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar mcdziubek
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Sk±d
    Windsor and Slough
    Blog
    1
    Ja zadzwoni³em do mojego mechanika kilka godzin temu z zapytaniem czy zêbatki siê wymienia czy nie?

on powiedzia³ ¿e to zale¿y od tego co jest w zestawie naprawczym który mo¿na zakupiæ, ja mu powiedzia³em ¿e s± 3 rzeczy, a co z ko³ami zêbatymi? - Zapyta³em, powiedzia³ ¿e je¿eli nie ma kó³ zêbatych w zestawie to on podczas wymiany rozrz±du (zapewne on bêdzie robi³ mi rozrz±d) wizualnie stwierdzi czy bêdzie potrzeba wymiany kó³ zêbatych czy te¿ nie - tak powiedzia³ mój mechanik. potem dopiero mu powiedzia³em o tej dyskusji tutaj w klubie. O tyle dobrze ze on daje 2 letni± gwarancj± po montazu czê¶ci zakupionych przez niego, jeslimcos sie zdupcy np. Kolo zêbate które on powiedzia³ ze jest ok a potem cos sie dzieje to on to bierze na siebie.

Ja za prowadzê auto do niego i on ma wymieniæ. Uczule go na temat kó³ zebatych ¿eby sprawdzi³ i bêdziemy dzia³aæ. Chyba ze wcze¶niej wymieniê na e66.
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Podobne w±tki

1. Potrzebujê blokad rozrz±du m62
    Przez pablo_sz w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-04-2013, 10:05
  2. [mechanika] Wymiana ³añcucha rozrz±du m60 i m62
    Przez x-factor w dziale instrukcje / schematy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28-11-2011, 13:26
  3. [mechanika] Ustawienie rozrz±du M62 Vanos