Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 51 do 60 z 105

W±tek: Trwa³o¶æ rozrz±du w M62

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Ratovniku, ja od wymiany tego ³añcucha, ¶lizgu i napinacza rzeczywi¶cie zrobi³em ju¿ kilkadzesi±t ale tysiêcy km. Tak z pamiêci strzelê ¿e jakie¶ 40kkm. I zapewniam Ciê, ¿e nic nie wróci³o do poprzedniego stanu, nie ha³asuje, nie klekocze, pracuje cicho i równo. Albo cud albo mam racjê i wiem o czym (w odró¿nieniu do Ciebie) mówiê. Zdzira robi³ wiêkszy ni¿ ja remont i te¿ napisa³ wyra¼nie co my¶li o wymienianiu zêbatek. Ale co my wiemy... My siê nie znamy ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kecaj
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Sk±d
    O¿arowice
    Przepraszam ¿e wam wejdê do piaskownicy, ale je¶li zêbatki s± fabryczne, od nowo¶ci, to zastêpowanie ich nowymi, ale zamiennikami mo¿e wp³yn±æ na trwa³o¶æ ca³ego uk³adu. Pierwszy monta¿, to pierwszy monta¿.
    Wszystko zale¿y od ich stanu, który oceniæ mo¿na dopiero po zdemontowaniu ³añcucha podczas wymiany, jednak nie uwa¿am, ¿eby konieczna by³a ich wymiana przy ka¿dorazowej wymianie ³añcucha.

Nikt nie bêdzie mi mówi³, jak mam ¿yæ, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podzia³ami je¶li chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Pawel'88
    Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Bia³a Podlaska / Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Przepraszam ¿e wam wejdê do piaskownicy, ale je¶li zêbatki s± fabryczne, od nowo¶ci, to zastêpowanie ich nowymi, ale zamiennikami mo¿e wp³yn±æ na trwa³o¶æ ca³ego uk³adu. Pierwszy monta¿, to pierwszy monta¿.
    Z tych czê¶ci chyba nie ma zamienników

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar mcdziubek
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Sk±d
    Windsor and Slough
    Blog
    1
    Czy w zestawie naprawczym wystepuje zêbatka razem z pozosta³ymi rzeczami?
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Tak zerkam na ceny tych zêbatek w przypadku M60 i wymieniaj±c wszystkie wychodzi jakie¶ 1400, wiêc nie ma co oszczêdzaæ i robiæ po³owicznej roboty i wymieniaæ tylko ³añcuch :)
    Pozwól, ¿e kolejny raz udowodniê Ci jak cholernie daleko mijasz siê z prawd±:

http://www.realoem.com/bmw/showparts...34&hg=11&fg=25

2 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11211702217 - 1 szt. x 332PLN
    4 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11311736163 - 1 szt. x 402PLN
    5 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11311736164 - 1 szt. x 402PLN
    7 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11311736162 - 1 szt. x 482PLN
    SUMA: 1618PLN
    Do tego ³añcuch, ¶lizg i napinacz, no i oczywi¶cie robocizna, bo sam raczej tego nie zrobisz. Na szczê¶cie, te elementy wystêpuj± w zamienniku i ciekawe dlaczego tylko w³a¶nie te. Ratovnik, masz na to jakie¶ pomys³y??? A mo¿e Ty Elvis poratujesz nas jak±¶ swoj± teori± na ten temat?

DLACZEGO TYLKO TE 3 ELEMENTY WYSTÊPUJ¡ NA RYNKU W ZAMIENNIKU?

...ale to przecie¿ nie jest ca³y rozrz±d. ¯eby by³ CA£Y trzeba jeszcze wymieniæ:

http://www.realoem.com/bmw/showparts...35&hg=11&fg=25

1 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11317598262 - 2 szt. x 250PLN
    2 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11311731512 - 4 szt. x 338PLN
    5 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11311725441 - 1 szt. x 548PLN
    5 - http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=11311725442 - 1 szt. x 548PLN
    SUMA: 2948PLN

No chyba, ¿e te zêbatki, ³añcuszki i napinacze mo¿emy pominaæ i nie bêdzie to "totalne druciarstwo" :D
    Do tego dolicz jeszcze uszczelki, jakie¶ ¶rubki i kilka innych pierdó³. Sumka wyjdzie ³adna. Na pierwszym rysunku w wyliczeniach nie uwzglêdni³em trzech szyn prowadz±cych, chyba dlatego ¿eby ju¿ Ciê nie dobijaæ :)

Tak wiêc Ratovnik, liczê ¿e jak bêdziesz robi³ to w swoim silniku, nie pójdziesz na wytan lub (jak to nazwa³ Elvis) "totalne druciarstwo", tylko wymienisz wszystko jak leci na nowe czê¶ci, bo "przecie¿ tak nale¿y robiæ" i "tak ksi±¿ka pisze".

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Zavoli, by³o siê zamieniæ na golfa za E32 to nie pisa³by¶ bez potrzeby w temacie, gdy¿ mia³by¶ inne zmartwienia :)

tuczi77, pojecie ca³y rozrz±d mo¿e oznaczaæ 'po³owê' silnika. Ja mam na my¶li czê¶ci, które ze sob± znacznie 'wspó³pracuj±' jak w tym przypadku ko³a zêbate i ³añcuch :)

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    tuczi77, pojecie ca³y rozrz±d mo¿e oznaczaæ 'po³owê' silnika. Ja mam na my¶li czê¶ci, które ze sob± znacznie 'wspó³pracuj±' jak w tym przypadku ko³a zêbate i ³añcuch :)
    A to tamte zêbatki i ³añcuch na wa³kach jako¶ mniej ze sob± wspó³pracuj±? Krêc± siê wolniej czy jak? O¶wiecisz nas?

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    A to tamte zêbatki i ³añcuch na wa³kach jako¶ mniej ze sob± wspó³pracuj±? Krêc± siê wolniej czy jak? O¶wiecisz nas?
    O o¶wiecenie to poproszê ja. Czy wymieni³e¶ jeden ³añcuch czy te pozosta³e te¿?

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Niestety Ireczku jak siê ma dumne V8 to takie s± koszty.

Najbardziej mnie ¶mieszy na forum gdy sie kto¶ ,najczê¶ciej nowy, pyta jaki silnik do 7er ,wszyscy specjali¶ci chórem V8 ,a potem jest p³acz bo trzeba np rozrz±d wymienic i po temacie ,po aucie. Taka jest rzeczywisto¶æ niestety.

Ireczku je¿eli my¶lisz,¿e zacznê pisaæ na na Twoim poziomie ,mam na my¶li jakie¶ Tesco , burek itp , to sie mylisz., choæ na has³o ³añcuch ,burek sie objawi³ w temacie i go niepotrzebnie za¶mieca.

Mam w d....pie to co tam wymieni³e¶ ,natomiast wiem ,¿e wymieni³e¶ za ma³o i tyle.

Twoje auto Twoja kasa i tak pozostanie ,ale tez i ¶wiadomo¶æ u Ciebie pozostanie ,ze trochê siê nie postara³e¶ do koñca.

Mam nadziejê ,¿e Cie nie urazi³em i na zlocie wspólnie strzelimy browara. Ja stawiam. Pozdrawiam
    Mnie najbardziej ¶mieszy jak kto¶ próbuje byæ wyroczni± we wszystkim, a najbardziej w sprawach, których nawet nie lizn±³. I nie wmawiaj mi, ¿e p³aczê, ¿e drogo, bo wiem na co siê zdecydowa³em kupuj±c V8. Chodzi o zachowanie rozs±dku a nie wymienianie wszystkiego na nowe jak leci. Przypomnij mi gdzie kupowa³e¶ pakiet Shadow-Line, albo gdzie chcia³e¶ kupiæ dok³adkê Alpina? W ASO? A mo¿e opony te¿ kupujesz funkiel nówki a nie u¿ywki? Elvis, zapêdzi³e¶ sam siebie w czarn± d*pê i wstyd siê teraz z tego wycofaæ, tyle jest prawdy?

Powiem tak, g*wno wiesz i rzeczywi¶cie mo¿esz to wszystko mieæ w d*pie, bo miejsce g*wna jest w³a¶nie w dupie. Albo w kiblu ;)

Oczywi¶cie, ¿e na Zlocie strzelimy browara albo kielicha. Tylko obiecaj, ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ o rozrz±dzie w M60/62.

Co do Tesco to d³ugo próbowa³em go ignorowaæ (chyba ze 3 razy nawet), no ale ja nie jestem z kamienia :D

Co do burka zza p³otu, to by³a przeno¶nia i odnosi³a siê do tego, ¿e gadasz choæ zupe³nie nie wiesz o czym, bo V8 nie mia³e¶.

O o¶wiecenie to poproszê ja. Czy wymieni³e¶ jeden ³añcuch czy te pozosta³e te¿?
    Nie wykrêcaj siê sianem - Ty wymieniasz ca³y rozrz±d czy jednak te¿ jeste¶ biedak tak jak ja i szukasz oszczêdno¶ci?

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Mnie najbardziej ¶mieszy jak kto¶ próbuje byæ wyroczni± we wszystkim, a najbardziej w sprawach, których nawet nie lizn±³. I nie wmawiaj mi, ¿e p³aczê, ¿e drogo, bo wiem na co siê zdecydowa³em kupuj±c V8. Chodzi o zachowanie rozs±dku a nie wymienianie wszystkiego na nowe jak leci. Przypomnij mi gdzie kupowa³e¶ pakiet Shadow-Line, albo gdzie chcia³e¶ kupiæ dok³adkê Alpina? W ASO? A mo¿e opony te¿ kupujesz funkiel nówki a nie u¿ywki? Elvis, zapêdzi³e¶ sam siebie w czarn± d*pê i wstyd siê teraz z tego wycofaæ, tyle jest prawdy?

Powiem tak, g*wno wiesz i rzeczywi¶cie mo¿esz to wszystko mieæ w d*pie, bo miejsce g*wna jest w³a¶nie w dupie. Albo w kiblu ;)

Oczywi¶cie, ¿e na Zlocie strzelimy browara albo kielicha. Tylko obiecaj, ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ o rozrz±dzie w M60/62.

Co do Tesco to d³ugo próbowa³em go ignorowaæ (chyba ze 3 razy nawet), no ale ja nie jestem z kamienia :D

Co do burka zza p³otu, to by³a przeno¶nia i odnosi³a siê do tego, ¿e gadasz choæ zupe³nie nie wiesz o czym, bo V8 nie mia³e¶

Najdro¿szy ja sie z niczego nie wycofuje,nie mam zamiaru.

Uzmys³owi³em Ci tylko ,¿e nie zrobi³es w swoim M60 tego co potrzeba i tyle.

Pakiet ALPINA to cos zupe³nie innego bo to nie ma wp³ywu na eksploatacje ,nie traci wymiarów itp. tak samo jest z SHADOW.

S± elementy jakie sie wk³ada nowe i tyle ,tak jak papier w kiblu ,no musi byæ nowy prawda ?

Powiedz po co mi V8 jak sie mia³o/ma V12 ? To taj jakbym teraz sprzeda³ R6 i kupi³ r4 lub r3 ,zastanów sie .

Tego ¿e nie bêdziemy rozmawiaæ na zlocie o M60 nie obiecuje bo dalej jestem zawiedziony t± Twoja wymian±.

Tematu lokalizacji ówna nie bêdê komentowa³ bo mam zatwardzenie dzisiaj ,haha

Podobne w±tki

1. Potrzebujê blokad rozrz±du m62
    Przez pablo_sz w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-04-2013, 10:05
  2. [mechanika] Wymiana ³añcucha rozrz±du m60 i m62
    Przez x-factor w dziale instrukcje / schematy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28-11-2011, 13:26
  3. [mechanika] Ustawienie rozrz±du M62 Vanos
    Przez michael444 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5