Foto nie mam, poszukaj na stronie klinika bmw tam maja duzo fotorelacji. Ogolnie metalowy slizg masz powleczony plastikiem i zaczyna od konca sue kruszyc i udaje sie w wedrowke po silniku:-)
Foto nie mam, poszukaj na stronie klinika bmw tam maja duzo fotorelacji. Ogolnie metalowy slizg masz powleczony plastikiem i zaczyna od konca sue kruszyc i udaje sie w wedrowke po silniku:-)
a ma kto¶ info ile wytrzymuje rozrz±d w M60? :)
Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.
Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.
By³o BMW E34 525i manual 1991r.
Ja na liczniku mia³em jakie¶ 300 jak wymienia³em.
Przede wszystkim to w M60 nie ma tego ¶lizgu/szyny zwrotnej co najszybciej siê zu¿ywa w M62.
Moj juz ma nalatane 288000 kilometrów I gdy juz zbli¿a sie wymiana oleju to slychac telepotanie ³añcucha. Gdy olej jest swiezy to tak nie s³ychaæ.
1.Moze kto¶ podaæ przyblizony koszt wymiany slizgow?
2. Czy podczas wymiany slizgu nale¿y zrobiæ rozrz±d koniecznie?
3.Pokrywy zaworów mozna wtedy zrobic przy okazji?
4.Uszczelke miski pomiêdzy cylindrami równie¿ i odme mo¿na wtedy zrobic?
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
Wymieniaæ same ¶lizgi to trochê bez sensu. Wymieniæ nale¿y ¶lizgi, napinacz i sam ³añcuch g³ówny.
A kó³ zêbatych nie wymieniacie ?
Pytam ,bo wymiana samych ³añcuchów i zostawianie starych kó³ zêbatych jest bezsensownym zabiegiem. W moim M30 tez mam zamiar wymieniæ ca³y rozrz±d ,ale ³acznie z ko³ami zêbatymi.
Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 16-03-2014 o 13:29
No dobra. Wymieniê napinacz slizg i ³añcuch. Czy te pozosta³e rzeczy jak pokrywy i miska doliny przy okazji mozna zrobic? Czy to wszystko i tqk bedzie zdjête do wymiany rozrz±du?
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
Zrób przy okazji pokrywy bo i tak bêd± ¶ci±gane. Miskê te¿ bym zrobi³.