Juz raz wywalilem 14postow glupot a w ciagu 3h pojawilo sie jeszcze raz tyle OT!!
Panowie do chaja- albo sie uspokoicie albo poleca nagrody!!!
Juz raz wywalilem 14postow glupot a w ciagu 3h pojawilo sie jeszcze raz tyle OT!!
Panowie do chaja- albo sie uspokoicie albo poleca nagrody!!!
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Najdroższy ja sie z niczego nie wycofuje,nie mam zamiaru.
Uzmysłowiłem Ci tylko ,że nie zrobiłes w swoim M60 tego co potrzeba i tyle.
Pakiet ALPINA to cos zupełnie innego bo to nie ma wpływu na eksploatacje ,nie traci wymiarów itp. tak samo jest z SHADOW.
Są elementy jakie sie wkłada nowe i tyle ,tak jak papier w kiblu ,no musi być nowy prawda ?
Powiedz po co mi V8 jak sie miało/ma V12 ? To taj jakbym teraz sprzedał R6 i kupił r4 lub r3 ,zastanów sie .
Tego że nie będziemy rozmawiać na zlocie o M60 nie obiecuje bo dalej jestem zawiedziony tą Twoja wymianą.
Tematu lokalizacji ówna nie będę komentował bo mam zatwardzenie dzisiaj ,haha![]()
Już Ci pisałem (i nie tylko ja), że ta Twoja teoria w zderzeniu z moim (i nie tylko moim) doświadczeniem jest o kant d*py zbić. Zębatek nie trzeba wymieniać jeśli nie ma takiej konieczności - koniec i kropka.
Porównanie niestety tyleż zabawne co chybione. Papier jest z założenia jednorazowego użytku, a te zębatki nie.
I przypomnę jeszcze raz pytanie do którego zupełnie się nie odniosłeś:
DLACZEGO TYLKO TE 3 ELEMENTY WYSTĘPUJĄ NA RYNKU W ZAMIENNIKU?
Czytając cały temat chciałem zaznaczyć to co powiedział jagdtiger czyli pamiętajmy ,że rozrząd nie chodzi na sucho tak jak napęd w motocyklu. Smarowanie to główny czynnik wpływający na żywotność każdego mechanizmu. Nawet w motocyklu kiedy często smarujemy łańcuch ,wytrzymuje on dużo więcej. Więc rozrządu ze stałym smarowaniem nie porównywałbym do motocyklowego napedu ze smarowaniem co 500km. O czynnikach atmosferycznych nie wspomnę bo pod obudową rozrządu raczej ulew niema :)
Oczywiście, że nie porównywałem. Zawierzyłem opinii człowieka, który takich silników rozebrał kilkanaście i stwierdził że moja zębatka jest OK. Może to dla Ciebie nowość, ale osobiście ufam ludziom, którzy mają w jakieś kwestii większe doświadczenie niż moje. Po prostu polegam na ich zdaniu w takich sprawach.
Wiem wiem. Teoria która każdemu myślącemu aż ciśnie się na usta jest dla Ciebie zwyczajnie niewygodna ;)
Andrzejku, 0 (słownie: zero) argumentów po Twojej stronie.
Jak na razie nie podałeś żadnego sensownego argumentu oprócz domysłów i opinii pana Zdziska co naprawia samochody.
Domysły ,filozofia naprawdę szkoda na to czasu ,widziałes ,ze jest róznica pomiędzy łańcuchami ,ale , że pomiędzy kołami zębatymi nie ,bo po prostu nie miałeś z czym porównać ,a twierdzisz ,ze te stare są dobre.
Taka z Tobą gadka Ireczku.
http://7er.pl/showthread.php/9930-Wy...rozrządu-w-m60 To co mowi np xsilver..
Ja zadzwoniłem do mojego mechanika kilka godzin temu z zapytaniem czy zębatki się wymienia czy nie?
on powiedział że to zależy od tego co jest w zestawie naprawczym który można zakupić, ja mu powiedziałem że są 3 rzeczy, a co z kołami zębatymi? - Zapytałem, powiedział że jeżeli nie ma kół zębatych w zestawie to on podczas wymiany rozrządu (zapewne on będzie robił mi rozrząd) wizualnie stwierdzi czy będzie potrzeba wymiany kół zębatych czy też nie - tak powiedział mój mechanik. potem dopiero mu powiedziałem o tej dyskusji tutaj w klubie. O tyle dobrze ze on daje 2 letnią gwarancją po montazu części zakupionych przez niego, jeslimcos sie zdupcy np. Kolo zębate które on powiedział ze jest ok a potem cos sie dzieje to on to bierze na siebie.
Ja za prowadzę auto do niego i on ma wymienić. Uczule go na temat kół zebatych żeby sprawdził i będziemy działać. Chyba ze wcześniej wymienię na e66.
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.