Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Wątek: Trwałość rozrządu w M62

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Elvis, w M60 te zębatki nie są z plastiku, to raz. Dwa, głównym winowajcą hałasu i ewentulanych problemów jest łańcuch, który najzwyczajniej w świecie rozciąga się, staje się wyraźnie dłuższy i mniej sztywny od nominalnego. Trzy, z ciekawości sprawdziłem kiedyś koszt wymiany wszystkich elementów rozrządu w M60 (łańcuch, łańcuszki, zębatki, ślizgi, napinacze, uszczelki) i okazało się, że 95% potrzebnych części jest dostępnych tylko w ASO. Suma jaka wyszła za same części oscylowała w okolicach 4,5tys. co skutecznie mnie ostudziło.
    Kolego mylisz się i to bardzo bo koła zębate tez się zużywają i żeby móc powiedzieć ,że wymieniłem cały rozrząd to te koła tez trzeba wymienić. Łańcuchy też jakoś nie sa z plastiku ,a sie zużywają.

Tak uczą w szkole.

Tak samo jest z łańcuchem w motocyklu ,wymienia się łańcuch i koła zębate ,a nie zakłada sie nowego łańcucha na wytarte koła zębate.

Porównywałeś stary łańcuch z nowym i zauważyłeś różnice to naturalne ,a porównywałeś kiedyś stare koło zębate z nowym ?

Piszesz o hałasie , otóż hałasować będzie rozrząd ze starymi kołami zębatymi , nie usłyszysz ,ale na pewno tak jest.

Rozumiem ,że ceny sa jakie są ,bezsensowne co nie zmienia faktu ,że zakładanie nowych łańcuchów na stare koła zębate jest TOTALNYM DRUCIARSTWEM.

Oczywiście bez urazy , to jest moja opinia o takim połowicznym zabiegu wymiany rozrządu w opisywanym M60.
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 16-03-2014 o 13:03