Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: uszkodzony licznik

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar jaro_alfa
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    Be³chatów

Post uszkodzony licznik

Witajcie, mam tak± oto zagwozdkê:
    otó¿, swego czasu kupi³em poliftowe zegary w zwi±zku z zainstalowaniem systemu FLA.
    Ju¿ 3 miesi±c walczê z nimi, bo wszystko sprzysiêga siê przeciwko mnie. Najpierw wys³a³em zegary do "speca" w celu zakodowania ich moim VIN'em. Po odebraniu zegarów okaza³o siê, ¿e kole¶ uszkodzi³ mi EPROM. O po³amaniu plastików ju¿ nie wspomnê. Dotar³em do drugiego "speca", który wymieni³ mi EPROM, wkodowa³ VIN, ale jakim¶ cudem uszkodzony zosta³ silniczek od wskazówki obrotów (zarzeka siê, ¿e wskazówek nie rusza³). Nie wiem, mo¿e kurier uszkodzi³, he he :-)
    Ju¿ nie zamierzam nikomu wysy³aæ zegarów, bo sprawa przeci±gnie siê, ja sprzedam auto, a zegary nie bêd± naprawione.
    Postanowi³em sam wymieniæ ten silniczek. Kupi³em ju¿ "dawcê" i teraz tylko kwestia przelutowania.
    Teraz pytanie: czy kto¶ siê orientuje, jak ¶ci±gn±æ wskazówki, ¿eby ich nie uszkodziæ ?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m
    Witam kolegê bardziej zajawionego przerobieniem swojej e65 ni¿ ja! Przyjacielu nigdy tego nie robi³em w E65 ale robi³em to kiedy¶ w e39 i mo¿e tam jest tak samo!

W e39 polega³o to na przytrzymaniu cieñkimi szczypczykami k±towymi ( zeszlifowanymi do grubo¶ci 1,0 - 1,5mm ) osi wskazówki tak aby sta³a w miejscu i mechaniczne ( rêcznê )

¶ci±gniêcie wskazówki do góry ( ruchami w lewo i w prawo). Jak bêdziesz rozbiera³ zegar to zrób zdjêcie tak aby by³o widaæ metalow± o¶ wskazówki to ci wtedy powiem czy tak samo ma to byæ.

Na pocz±tek spróbuj na dawcy. W e39 silniczek prêdko¶ciomierza i obrotomierza by³ taki sam wiêc jest klika prób!

Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    Be³chatów
    Dziêkujê za info. "Dawca" ju¿ jedzie do mnie. Dam znaæ, oczywi¶cie.
    A co do przeróbki auta, to jestem idiot± :-) bo og³oszenie sprzeda¿y ju¿ aktywne, a ja nadal wymieniam. Dzi¶ wymieni³em termostaty, he he. No có¿, ale to silniejsze ode mnie.
    Pzdr

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    E65
    Sk±d
    Che³m
    Ja te¿ swoje wystawi³em a lodówkê mam zamiar wstawiæ i comfort access! Tak siê poznaje ludzi pozytywnie zakrêconych!;)

Ile cenisz za swoje auto? Daj link do og³oszenia?

Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    Be³chatów
    Nie wiem, czy mnie admin nie opierniczy, ale prosze:

OPIERNICZY. TAKIE SPRAWY TO NA PW!

UPS, przepraszam

OK. Licznik rozebrany. Gdyby kto¶ chcia³ siê bawiæ w ma³ego majsterkowicza, to uda³o siê zdj±æ wskazówki za pomoc± widelca :-)

...licznik naprawiony :-)
    Ostatnio edytowane przez jaro_alfa ; 19-03-2014 o 21:18

Podobne w±tki

1. [elektronika] uszkodzony modu³ komfortu?
    Przez piotrek85 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 28-04-2013, 20:35
  2. [elektryka] Uszkodzony aku
    Przez S³awomir w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13-12-2011, 10:32
  3. uszkodzony komputer navigacji mk1 ??
    Przez dzikigrzyb w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 21-06-2010, 23:10
  4. [Elektryka] Dme sterownik Uszkodzony ??
    Przez Miko³aj w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08-09-2009, 22:14

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •