Dokładnie tak jak piszesz - obydwa punkty mam na uwadze jako alternatywę dla swapa. Orientowałem się ostatnio w cenach 750 w UK i są dość przyjemne - za 3,2tys funtów 750i z ostatniego roku produkcji z przebiegiem ok. 180tys km. W takim przypadku już nie warto swapować, wystarczy skorzystać z tego co napisałeś w pkt. 2 ;)
525d Co do belki tylnej to stabilizator chyba był opcją? Czy wszystkie 750tki to miały? Generalnie brak stabilizatora tylnego nie przeszkadza mi specjalnie, auto i tak się mało kładzie jak na taką krowę. Zresztą przy twardszym zawieszeniu stabilizator jest mniej konieczny. Uznałbym to więc za kosmetykę. Piszesz o masie elektryki - czyli jeśli dobrze rozumiem to wiązka samochodowa w M60 a M73 się znacząco różniła? Mowa oczywiście o elementach powiązanych z samą pracą silnika/skrzyni a nie EDC i innych tego typu dodatkach jakie miało 750.
Zdzira 805I Nic się nie stało :) Nadal jeździ, chciałbym jednak automat i coś trochę szybszego. M62 traktuję jako jednostkę awaryjną poza tym jeśli się nie mylę to jest OBD2 i tu mogą się pojawić problemy? Wszystko tak naprawdę opiera się na bezawaryjności, wystarczy mi jeden pacjent w garażu który 90% czasu spędza na podnośniku a 10% na kołach.