zapraszam :) 200tys oryginalnego przebiegu i szczelne kolektory.
zapraszam :) 200tys oryginalnego przebiegu i szczelne kolektory.
286 tyś oryginalnego przebiegu jak zrzucałem pierwszy raz kolektory u siebie i też były szczelne go końca, auto miało wtedy jakieś 22 lata. Silnik M70.
Generalnie fajne, proste i trwałe są te V12 BMW, nie ma co narzekać.
pozdrawiam Bartek
nie chodzi o szczelne kolektory tylko żeby autko miało choć z 315KM
no jasne do Lublina będę jechał to ja zapraszam do siebie do setki robie 6,5s do 200 23s na manualu :) dane 750 to 6,6s i jakies 24s do 200 :)
tak bardzo fajne prostei tanie przepływka 2k do M70 do M73 dzięki Bogu juz nie
ja nic do v12 nie mam ale zdrowej sztuki to juz nie widziałem że hoho a jedno M62TUB44 znam w takim stanie że drugiego takego to tu na całym forum nie ma bez urazy
Piszecie koledze o termostacie na niższą temperature do m62.
Podajcie proszę namiary na taki termostat, z chęcią wsadzę go do m62tu bo latem ma za gorąco
e38 m62TUb44 740i
oooo właśnie sie odezwało chyba najlepsze M62TUB44 w kraju co by wciągło 750 lewa nerką wg mnie :))
Hej Tomek serwis tu masz nr 11 53 1 742 964 ten co się otwiera przy 85 stopniach albo gdzieś szukaj tylko od E 31 840 do zwykłego m62 pasuje jak ulał do m62 tu coś tam trzeba przerobić ale nie wiem co bo u mnie pasowało bez żadnych problemów.Poszukaj na forum na pewno było ;) a co do m62 ja mam od 5 lat chyba i nie narzekam wiadomo jak się dba to się ma a dodam z własnego doświadczenia że przy wymianie uszczelek pod pokrywa zaworów warto też nowe gumki pod śruby kupić bo jak dla mnie one są jednokrotnego użytku to po części ograniczy wycieki :P Pozdrawiam
Qurcze tak czytam Twoje wypowiedzi Zdzira, 7er to nie jest auto sportowe. Musisz trochę przyhamować, nie mierz nas wszystkich swoją miarą. Nie samą mocą człowiek żyje.
Ale młody jesteś, więc można to zrozumieć. Z wiekiem Ci przejdzie :)
pozdrawiam Bartek
O, odezwał się ten co 750 przeżuwa i wypluwa tłumikiem razem z ogniem którym bucha
W m62 bez Vanosów masz również podgrzewanie termostatu ? W m62 TU niestety jest i pewnie nie podejdzie. Gdzieś widziałem info, że trzeba było zrobić specjalną podkładkę pod ten termostat...Wymiarów i konkretnych informacji brak, A szkoda, bo 107 stopni latem nie jest za fajne, a kilka kółek na torze poznań z nogą w podłodze i temp na silniku 120 stopni
Edit - znalazłem jednak temat jak to dokładnie zrobić, niestety nie mam tokarki i frezarki, ani też ogarniętego metal mistrza pod ręką...
http://7er.pl/showthread.php/10560-m...za+temperatura
Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 20-03-2014 o 02:35
e38 m62TUb44 740i
Ja mam M62 bez TU, a temperatura silnika 106 stopni. Czy to oznacza, że mam inny termostat, niż był oryginalnie ?
a czemu musze przychamować co najwyżej moge nic nie muszę :D
chodziło mi o fakt, że M73 wcale nie jest jakims tam super zasuwaczem biorac pod uwagę pojemność jaka posiada i tyle w temacie.
Masz oryginalny 106 to tak mniej więcej ma M62
ja niczym nie bucham :P
Tomek pogadaj z kowalem może ma kogoś kto Ci to obrobi :)