Witam, na wstepnie sorki ze pisze w tej kategorii a nie LPG lecz tu wiecej osob wchodzi.
Chodzi mi o instalacje LPG DREAM XXl. Objawy sa nastepujace ze silnik podczas jazdy i przyspieszania drzy i jakby sie dusil. Wczoraj wymienilem wszytskie wtryski, przewody zostaly polozone na nowo, wyglada lux, na wolnych pracuje ruwniutko tak jak trzeba ( wczesniej bardzo trzês³o silnikiem). Nie wiem co jest dalej, dzi¶ by³em w tym zak³adzie w Pi±tnicy, oni uwa¿aj± ¿e wszystko jest okey, jutro mam przyjechaæ i bêd± sprawdzaæ cewki...?? ale po co jak na benz pracuje tak jak powinno i sie wkreca na obroty , a na LPG lipa... nie znam sie lecz wydaje mi sie ze tu cewki nie maja nic wspólnego bo przecie¿ na BP objawy by³yby podobne.
Jak myslicie co to mo¿e byæ za przyczyna??
Dodam jeszcze ze parownik zamarza po prze³±czeniu na gaz lecz odkly³em i chyba mam winowajce, ma³y wyciek w ch³odnicy p³ynu, (widac zapowietrza sie i s³ychac przelewanie i bulgotanie p³ynu w konsoli ¶rodkowej) ale to zaden problem bo po nagrzaniu wszystko wraca³o do normy i silnik podczas jazdy nie drga³, teraz pojawi³y siê takie cyrki.....
Je¶li mo¿ecie dajcie mi jakie¶ wskazówki, bo znaj±c "medyków" bêda wymieciac wszytsko i zdzieraæ ile siê da, wczoraj juz 600 posz³o na wtryski i kabelki...a problem dalej
Dziekuje i pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem