Panowie mam pytanie, czy takie lusterko http://allegro.pl/bmw-e34-m5-e32-lus...013066157.html bedzie pasowalo do mojej e32 i czy fabrycznie sa tam polozone kable do podpiecia czy bedzie trzeba cos kombinowac? Dodam ze nie mam szyberdachu.
Panowie mam pytanie, czy takie lusterko http://allegro.pl/bmw-e34-m5-e32-lus...013066157.html bedzie pasowalo do mojej e32 i czy fabrycznie sa tam polozone kable do podpiecia czy bedzie trzeba cos kombinowac? Dodam ze nie mam szyberdachu.
A masz przedlift czy polift ?? u mnie w przedliftowej była dokładnie wtyczka 3 pinowa pod takie lusterko. demontujesz osłony przeciwsłoneczne, potem uchwytu osłon i boczne i demontujesz lampki. opuszczasz podsufitkę i masz tam wiązkę. ta wtyczka jest często ukryta w mocowaniu wiązki, żeby nie latała luzem to jest wsunięta w uchwyt mocujący ją do dachu. podpinasz i działa.
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
92r maj czyli polift chyba :P
Niekoniecznie. O ile mnie pamięć nie myli luki730 ma chyba też mniej więcej taką datę produkcji, M60 pod maską, ładną drewnianą popielniczkę w konsoli środkowej, a okazało się że przewody pod lusterko miał wyprowadzone starego typu. Najlepiej będzie jak najpierw u siebie sprawdzisz jaką masz (o ile w ogóle masz) wyprowadzoną wiązkę pod lusterko a potem szukaj odpowiedniego lusterka ;)
Kostka 3pin = lusterko przedliftowe (czyli takie jak na tej aukcji)
Kostka 8albo10pin (bo nie pamiętam) = lusterko poliftowe
okej, dzieki, rzeczywiscie najpierw sprawdze co tam siedzi
A ja powiem tak ze jak masz poliftowa instalacje to i tak da sie podlaczyc przedliftowe oczywiscie wybierajac 3 piny z kostki 10 pinowej bo potrzeba masa, plus po zaplonie, plus ze wstecznego i tyle :-)
Jak German to Anna.
Uogólnianie na podstawie stwierdzenia "bo u mnie tak jest" może być czasem mylące.Zamieszczone przez IMPEX1950
W ETM z 91r na stronie 243 jest opisany schemat podłączenia lusterka elektrycznego z funkcją pochylania.
Schemat pokazuje cztery przewody instalacji auta pod takie lusterko.
- zielono/czerwony - wychodzący z przedniej skrzynki bezpieczników (bezpiecznik F17 7.5A - hot in run or start, czyli zasilanie dopiero po starcie, a nie cały czas). Przewód ten wchodzi na pin nr3 lusterka (przewód czarny).
- przewód brązowo/pomarańczowy - uziemienie, przewód wchodzi na pin nr1 lusterka (przewód biały).
- przewód zielono/czarny - wychodzący z przedniej skrzynki bezpieczników (bezpiecznik F12 15A - hot in run or start). Przewód ten, w zależności od rodzaju skrzyni biegów, wchodzi na pin nr1 przełącznika biegu wstecznego w przypadku skrzyni manualnej oraz w przypadku skrzyni automatycznej na pin nr6 przełącznika zakresu skrzyni.
Z przełączników "wstecznego" wychodzi (pin nr2 - skrzynia manual, pin nr7 - skrzynia automat) przewodem niebiesko/żółtym na pin nr2 lusterka (przewód szary).
I cała filozofia.
Poniżej opisywana strona.
Lusterko z suwakiem zostało tak zaprojektowane, aby nawet przy suwaku na skrajnej prawej pozycji (permanentne pochylenie) po włączeniu biegu wstecznego powróciło do pierwotnego położenia. Założeniem było umożliwienie obserwacji otoczenia za autem podczas manewru cofania, bez względu na intensywność oświecenia ;).
Spotkałem się również z sytuacjami kiedy, aby wszystko działało wg schematu podłączeniowego podanego powyżej, należało pobawić się w przełożenie kolejności przewodów we wtyczce instalacji auta lub lusterka.
Przerabialem w obie strony i tez uwazam ze poliftowe jest bardziej funkcjonalne :-)
Jak German to Anna.