pacraf, czyli konkretnie co potrzebujê, aby ogarn±æ tylko obraz? Do audio dojdzie siê pó¼niej :)
pacraf, czyli konkretnie co potrzebujê, aby ogarn±æ tylko obraz? Do audio dojdzie siê pó¼niej :)
a to ciekawe! ja u¿ywam tego wej¶cia ¿eby puszczaæ muzyke z MP3 TV na AV i muzyka leci z MP3 tylko ekranik wtedy czarny ca³y czas,a o video i audio na jednym wej¶ciu nawet nie pomy¶la³em. Muszê kupiæ taki przewód jak w twoim linku
A pod³±cze siê pod temat, chocia¿ nie bardzo o hdmi,
maj±c w pod³okietniku wej¶cie i wyj¶cie audio-video mo¿na za pomoc± jack-chinch podpi±æ jakie¶ ¼ród³o obrazu i d¼wieku tak jak > http://www.meeknet.co.uk/e38/AV/Index.htm , a powie mi kto¶ jak w taki sposób podpi±æ np aparat, kamerê lub odtwarzacz MP4 by uzyskaæ obraz i d¼wiêk na monitorze i g³o¶nikach? MP4 czy kamery maj± wyj¶cie jak juz to jack, czy wystarczy do takiego kabla zastosowaæ przej¶ciówkê z chinch na jack?
@ratovnik - tak jak pisa³em - nie znalaz³em ani jednego przyk³adu gotowego urzadzenia które konwertowa³oby HDMI => RGsB (RGB SOG)
i nie za³atwi tego z pewno¶ci± ¿aden box zdotychczas pokazanych tu linków.
Szukaj±c nie podsy³aj ju¿ kolejnego linku do poogl±dania o ile nie ma tam s³ów "sync on green , lub SOG "
bez tego w opisie - z pewnosci± nie bedzie dzia³aæ - a dlaczego tak jest - to napisa³em na poczatku.
Ci±gle nie piszesz na co siê tam upar³e¶, ale czy nie naj³atwiej by³oby wykorzystaæ to co fabryka wymy¶li³a - czyli pod³±czyæ tuner TV i za pomoc± jego "kamery cofania" podawaæ mu obraz do wy¶wietlania?
we¼ pod uwage ¿e obraz z HDMI to przynajmniej 720p a mo¿e masz nawet 1080 w twoim ci±gle tajemniczym pomy¶le.
Zostanie on przekonvertowany na dziadowskie rgsb - i wy¶wietlony na ekranie który ma 240 linii.
wiec cokolwiek byæ nie robi³ - i tak ekran pozostaje ekranem i tego nie poprawisz......
widzia³e¶ mo¿e mój w±tek o telewizji dvb-t . tam w³a¶nie tani tunerek dvb-t pod³aczony jest do kamery cofania i obraz jest OK (tzn ogl±daj±c TV czy DIVX nie masz ablsolutnie siê do czego przyczepiæ - jest super). Oczywi¶cie telegazety nie poczytasz - ale to nie wina po³±czeñ czy konwersji - tylko tego ¿e 240 linii to za ma³o aby ma³± czcionkê upakowaæ na ekranie...