Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Podłączenie HDMI do dużego ekranu E38

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    pacraf, czyli konkretnie co potrzebuję, aby ogarnąć tylko obraz? Do audio dojdzie się później :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i 98r

a to ciekawe! ja używam tego wejścia żeby puszczać muzyke z MP3 TV na AV i muzyka leci z MP3 tylko ekranik wtedy czarny cały czas,a o video i audio na jednym wejściu nawet nie pomyślałem. Muszę kupić taki przewód jak w twoim linku
    A podłącze się pod temat, chociaż nie bardzo o hdmi,
    mając w podłokietniku wejście i wyjście audio-video można za pomocą jack-chinch podpiąć jakieś źródło obrazu i dźwieku tak jak > http://www.meeknet.co.uk/e38/AV/Index.htm , a powie mi ktoś jak w taki sposób podpiąć np aparat, kamerę lub odtwarzacz MP4 by uzyskać obraz i dźwięk na monitorze i głośnikach? MP4 czy kamery mają wyjście jak juz to jack, czy wystarczy do takiego kabla zastosować przejściówkę z chinch na jack?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Brawo naprawde wiele wniosłeś do tematu swoim inteligentnym wpisem .
    x2..............

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    @ratovnik - tak jak pisałem - nie znalazłem ani jednego przykładu gotowego urzadzenia które konwertowałoby HDMI => RGsB (RGB SOG)

i nie załatwi tego z pewnością żaden box zdotychczas pokazanych tu linków.

Szukając nie podsyłaj już kolejnego linku do pooglądania o ile nie ma tam słów "sync on green , lub SOG "
    bez tego w opisie - z pewnoscią nie bedzie działać - a dlaczego tak jest - to napisałem na poczatku.

Ciągle nie piszesz na co się tam uparłeś, ale czy nie najłatwiej byłoby wykorzystać to co fabryka wymyśliła - czyli podłączyć tuner TV i za pomocą jego "kamery cofania" podawać mu obraz do wyświetlania?

weź pod uwage że obraz z HDMI to przynajmniej 720p a może masz nawet 1080 w twoim ciągle tajemniczym pomyśle.
    Zostanie on przekonvertowany na dziadowskie rgsb - i wyświetlony na ekranie który ma 240 linii.
    wiec cokolwiek być nie robił - i tak ekran pozostaje ekranem i tego nie poprawisz......

widziałeś może mój wątek o telewizji dvb-t . tam właśnie tani tunerek dvb-t podłaczony jest do kamery cofania i obraz jest OK (tzn oglądając TV czy DIVX nie masz ablsolutnie się do czego przyczepić - jest super). Oczywiście telegazety nie poczytasz - ale to nie wina połączeń czy konwersji - tylko tego że 240 linii to za mało aby małą czcionkę upakować na ekranie...