pacraf, czyli konkretnie co potrzebuję, aby ogarnąć tylko obraz? Do audio dojdzie się później :)
pacraf, czyli konkretnie co potrzebuję, aby ogarnąć tylko obraz? Do audio dojdzie się później :)
a to ciekawe! ja używam tego wejścia żeby puszczać muzyke z MP3 TV na AV i muzyka leci z MP3 tylko ekranik wtedy czarny cały czas,a o video i audio na jednym wejściu nawet nie pomyślałem. Muszę kupić taki przewód jak w twoim linku
A podłącze się pod temat, chociaż nie bardzo o hdmi,
mając w podłokietniku wejście i wyjście audio-video można za pomocą jack-chinch podpiąć jakieś źródło obrazu i dźwieku tak jak > http://www.meeknet.co.uk/e38/AV/Index.htm , a powie mi ktoś jak w taki sposób podpiąć np aparat, kamerę lub odtwarzacz MP4 by uzyskać obraz i dźwięk na monitorze i głośnikach? MP4 czy kamery mają wyjście jak juz to jack, czy wystarczy do takiego kabla zastosować przejściówkę z chinch na jack?
@ratovnik - tak jak pisałem - nie znalazłem ani jednego przykładu gotowego urzadzenia które konwertowałoby HDMI => RGsB (RGB SOG)
i nie załatwi tego z pewnością żaden box zdotychczas pokazanych tu linków.
Szukając nie podsyłaj już kolejnego linku do pooglądania o ile nie ma tam słów "sync on green , lub SOG "
bez tego w opisie - z pewnoscią nie bedzie działać - a dlaczego tak jest - to napisałem na poczatku.
Ciągle nie piszesz na co się tam uparłeś, ale czy nie najłatwiej byłoby wykorzystać to co fabryka wymyśliła - czyli podłączyć tuner TV i za pomocą jego "kamery cofania" podawać mu obraz do wyświetlania?
weź pod uwage że obraz z HDMI to przynajmniej 720p a może masz nawet 1080 w twoim ciągle tajemniczym pomyśle.
Zostanie on przekonvertowany na dziadowskie rgsb - i wyświetlony na ekranie który ma 240 linii.
wiec cokolwiek być nie robił - i tak ekran pozostaje ekranem i tego nie poprawisz......
widziałeś może mój wątek o telewizji dvb-t . tam właśnie tani tunerek dvb-t podłaczony jest do kamery cofania i obraz jest OK (tzn oglądając TV czy DIVX nie masz ablsolutnie się do czego przyczepić - jest super). Oczywiście telegazety nie poczytasz - ale to nie wina połączeń czy konwersji - tylko tego że 240 linii to za mało aby małą czcionkę upakować na ekranie...