Wrzuć jakiś link. Może być na PW :)
Podczepię się. Ja w swoim aucie nie mam hydraulicznego otwierania/zamykania klapy bagażnika, jedynie dociąg. Ktoś tu pisał, że w zależności jak ma auto ustawione, klapa raz się sama do końca otworzy, raz nie i często nie trzyma się w pionie. Mam to samo. Przeglądałem oferty siłowników. Jak one są zbudowane? Tak samo jak te od maski, czy w tych od bagażnika jest klasyczna sprężyna? I czy są dostępne zamienniki? Faktycznie wydać 500PLN za komplet nowych to lekkie przegięcie i wolałbym taką kwotę zainwestować w coś ważniejszego :)
Siłowniki masz tam dwa. Wyglądają jak siłownik z nałożoną sprężyną na siebie. Jeśli będzie słaby choć jeden to klapa Ci się będzie opuszczała lub słabo otwierała. Sprawne nawet na wzniesieniu podniesie. Lepiej wymienić dwa bo jak jeden będzie słaby to ten nowy szybciej się zużyje. Z używką jest różnie. U mnie hydraulika używana wytrzymała kilka miesięcy i stało się to samo co było
@Laso ale Damned1 nie ma hydrauliki tylko zwykłą klapę i o takie siłowniki pytał. Ja osobiście nie wiem czy to te same co z hydraulicznym podnoszeniem klapy.
Jeśli część ma inny numer a w tym przypadku ma to na pewno jest inna. Tak jak lysy pisał na pewno siła jest inna. Napisałem tylko jak wyglądają takie siłowniki.
Jak uzywka to szukać tylko z polifta. Z zewnątrz różnią się kolorem sprężyny na siłowniku. W polifcie jest srebrna w przed lifcie czarna.
Siłowniki do hydrauliki mają mniejsza siłę dlatego zastosowanie ich do zwykłej klapy może nic nie dać.
A jak zastosujesz ze zwykłej do hydraulicznej to jaki jest efekt
Tylko prawy będzie pasował. Lewy nie będzie miał oczka pod siłownik Hydrauliczny