Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Wątek: Problem z otwieraniem klapy bagażnika

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    Silowniki leca na kolankach. Najpierw kupilem używkę i pracowała ok jakieś 3 miesiące i nagle zaczeła lecieć. Patent prosty bo mam dostep do silnych żywic epoksydowych( produkcyjnych)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Czyli wystarczy dobrze pokleić ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez bugiat Zobacz posta
    A gdzie jest pompa e E39? Mniej więcej to samo miejsce?
    Z tego co pamiętam to koło zapasu jest pompa w e39 kombi

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Czyli wystarczy dobrze pokleić ?
    Nie na padam ze śmiechu jak was słucham -PATENT. A co to program "zrób to sam?". Siłowniki wspomagające prace siłownika hydraulicznego są inne od tych ze zwykłej klapy.

Nie tylko przez oczko w które mocuje się siłownik hydrauliczny ale też różni się SIŁĄ. Proponuję nie patencić tylko przy problemach z klapą - tkz. nie trzymanie w pionie sprawdzić

na początek poziom płynu w zbiorniczku pompy a potem niestety wymienić siłowniki na nowe -koszt 600pln/ para - niestety e65 to nie mały FIAT i klejenie na super glue lub inne

badziewie jest poprostu żałosne
    Ostatnio edytowane przez lysy106 ; 23-12-2015 o 22:54

BMW
    BRAK
    A co? Pogadać sobie nie wolno? W życiu nie dał bym 600pln za dwie sprężyny z siłowniczkami wartymi faktycznie nie więcej jak 50 zł.
    To ze do zwykłej klapy siłowniki sa inne a do hydrauliki też inne to wszyscy wiemy a jakie są objawy braku oleju w zbiorniczku to też wiemy.
    My lubimy sami naprawiać hahahaha
    E65 to stare auto jak mały FIAT hahahaha

BMW
    BRAK
    Łysy ja też szczerze mówiąc jestem pedantem tak jak Ty ale pewne patenty czasami warto znać aby np pomóc koledze coś naprawić tanim kosztem który ma wyje..ne na to czy ma poklejone cos czy nie . Flaszeczkę zawsze można zarobić ,on zadowolony bo działa a wcale wg niego nie musiało i jeszcze będą mnie fachowcem nazywać hehehe
    p.s. u mnie nie trzyma jeden z siłowników i wierz mi ze 3 stówy nie dam za nowy. Kupie używke za 60 ziła i choćby miał kilka razy odsyłać az będzie dobry to za 2 stówy które mi zostaną wolę zatankować Pb i pojezdzić sobie autem bo dla tego go kupiłem.
    Stare auto to siłownik też stary hehehe
    Ostatnio edytowane przez miro ; 23-12-2015 o 23:39

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    Siłownik hydrauliczny to koszt około 1100zł. Po wymianiw padł mi także drugi a więc zdecydowałem sie aby to uszczelnić. Nikogo do tego nie namawiam i nie daje też gwarancji że wytrzyma 2 tyg. lub 2 lata. Żywica to nie klej!!!
    Siłownik lewy i prawy w klapie hydraulicznej jak dla mnie ma taka sama siłe( różnica mocowanie lewego aby podpiać hydraulike). Jeszcze raz nikogo do niczego nie namawiam a lubie coś zrobić aby działało i mieć z tego satysfakcje.

BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez laso Zobacz posta
    Siłownik hydrauliczny to koszt około 1100zł. Po wymianiw padł mi także drugi a więc zdecydowałem sie aby to uszczelnić. Nikogo do tego nie namawiam i nie daje też gwarancji że wytrzyma 2 tyg. lub 2 lata. Żywica to nie klej!!!
    Siłownik lewy i prawy w klapie hydraulicznej jak dla mnie ma taka sama siłe( różnica mocowanie lewego aby podpiać hydraulike). Jeszcze raz nikogo do niczego nie namawiam a lubie coś zrobić aby działało i mieć z tego satysfakcje.

Ja Cię laso rozumiem. Lysy się czepia ludzi którzy próbują sami coś zrobić. :)
    Ja wiem co można z żywicami zrobić bo mam okazję co jakiś czas pracować i mieć do czynienia z takimi autami jak WIESMANN, CORVETTE itp. których nadwozie jest w całości lub częsciowo zbudowane z kompozytów żywicznych.
    Wiem co można z niej zrobić i ile może wytrzymać. Jest ich dużo różnych rodzajów i trzeba tylko wiedzieć jaką do czego użyć.
    Też nie zapłaciłbym 1100 zł za siłownik. Nie jestem frajerem. Wolałbym ją ręcznie otwierać hahaha
    A poważnie jest tyle używek ze jest w czym wybierać. Miałeś pecha ,że Ci ten siłownik akurat padł. Musiał ktoś bagażnika używać dosyć często.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Hehe mnie poprostu nudzą bezsensowne naprawy! Sam handluje czesciami do e65 i wiem co - naprawdę wiem co w tych auto warto robić a co nie i jak to robić. Co chcecie robić że swoimi autami to każdego indywidualna sprawa

BMW
    BRAK
    Nie no spoko. Ja też wolę wymieniać niż naprawiać ale czasami są takie pierdołki za które trzeba wyrzucić masę kasy można naprawić a przynajmniej spróbować bo wymienić zawsze można.
    Ja swoje auto troszkę traktuje jak ......hmmmm jak to nazwać .. ołtarzyk .Lubię mieć wszystko na 100% sprawne i oryginalne,ale są tacy co traktują auto tylko jak środek transportu i wg. mnie niech sobie kazdy robi jak chce. Ja dlatego oglądam samochód ze 3-4 godziny zanim kupię :) :) Żona twierdzi ,że jestem nienormalny :):)
    Lysy a Ty handlujesz używkami czy nowymi częściami ???