Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: Zapalaj±ce siê awaryjne ¶wiat³a e32 735iA 1990 oraz sygna³ z OBC.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar JustBringIt#
    Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    E38 728iA 99'
    Sk±d
    OP

Post Zapalaj±ce siê awaryjne ¶wiat³a e32 735iA 1990 oraz sygna³ z OBC.

Witam, w mojej e32 od zawsze by³ taki pewien problem... A mianowicie po odpaleniu samochodu, odjechaniu, czasami (nie zawsze, nie ma regu³y) w³±cza siê jaki¶ silniczek czego¶ i awaryjne (trzeba 2 razy nacisn±æ przycisk awaryjnych, ¿eby zgas³y). Napiêcie jest w porz±dku, zreszt± alternator jest zregenerowany w pe³ni, tylko obudowa zosta³a stara... W wersji wyposa¿enia mam tak± pozycjê "silniejsze zasilanie pr±dem". Zauwa¿y³em równie¿, ¿e gdy siê same nie zapal±, to np. w³±czê wycieraczki, lub uchylê szyberdach i awaryjne siê w³±czaj±... Akumulator jest nowy (pó³ roczny) tak¿e to te¿ nie od tego... Czy macie jakie¶ propozycje jak to rozwi±zaæ ? Od razu mówiê, ¿e jestem zielony je¿eli chodzi o elektrykê - elektronikê... Planujê podpi±æ go pod kompa w najbli¿szym czasie, ale póki co chcia³bym wszystkie pierdo³y zwi±zane z elektryk± porobiæ, (jakie¶ drobiazgi typu czujnik temp zewnêtrznej).

Drugi za¶ problem to jako¶ od 8 miesiêcy po odpaleniu, jak i po zgaszeniu ten g³o¶niczek od OBC daje dziwny sygna³ (pika). Nie wiem jakby wam to okre¶liæ - 3x-3x-3x i cichnie... Postaram siê to nagraæ i wrzuciæ tutaj nagranie.

Póki jeszcze nie sprzeda³em to chcê porobiæ to co jest do zrobienia... Po co ma siê kto¶ mêczyæ pó¼niej z jakimi¶ pierdó³kami...

Pozdrawiam.

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Poczytaj TUTAJ nt. twojego pierwszego k³opotu. Mo¿e bêdzie to samo.

Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    E38 728iA 99'
    Sk±d
    OP
    Z artyku³u wynika, ¿e ten przeka¼nik (problem forumowicza Klikers - prawie identyczny jak u mnie). W takim razie zamawiam ten przeka¼nik. Tylko jak on wygl±da, ten " Control Crash Module " ? :D

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Marcin-e32
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    E32 '92 735i
    Sk±d
    Poznañ
    http://allegro.pl/e32-e34-e36-przeka...619864612.html

Tutaj masz przeka¼niki, ten Crash Control Geber to jest ten br±zowy, na górze po lewej. U mnie ju¿ prawie rok po wymianie i problem jak do tej pory nie wyst±pi³ ponownie.
    --------------
    Pozdrawiam,
    Marcin

Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    E38 728iA 99'
    Sk±d
    OP
    Z tym, ¿e to jest ten du¿y czy ten ma³y br±zowy ?

edit: okey ju¿ wiem który to jest... kupiê go i zobaczê czy siê poprawi

A tymczasem wysiad³o pod¶wietlenie zegarów, tablicy i pod¶wietlenie do os³onek tych wewnêtrznych przeciws³onecznych... Wymieni³em dzi¶ przeka¼nik ¶wiate³, bo mój by³ do¶æ sfatygowany i nic... ;/ Co to mo¿e byæ ?
    Ostatnio edytowane przez JustBringIt# ; 15-10-2013 o 19:14

Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    E38 728iA 99'
    Sk±d
    OP
    do tego kiedy¶ mia³em tak, ¿e wysiad³y mi na jaki¶ czas ¶wiat³a postojowe WSZYSTKIE, potem ¶wiat³a postojowe zaczê³y dzia³aæ a wysiad³o to co napisa³em wy¿ej... I zupe³nie nie wiem co mo¿e byæ tego przyczyn±, ¿aróweczki nie s± spalone, bo by³y wymieniane prawie wszystkie... Podejrzewam, ¿e mo¿e byæ za to odpowiedzialny modu³ ¶wiate³ LKM, co o tym s±dzicie ?

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Ja bym Ci radzi³ usi±¶æ na spokojnie i poczytaæ forum.
    Wiêkszo¶æ zagadnieñ by³a ju¿ omawiana i mo¿na trafiæ na ich rozwi±zania.
    Sprawdza³e¶ bezpiecznik na przewodzie od aku, bo zak³adam, ¿e historie typu bezpieczniki zosta³y sprawdzone? Zobacz ten TEMAT.
    Je¿eli to nie to, napisz co dok³adnie nie dzia³a, w³±cznie ze sprawdzeniem takich rzeczy jak m.in. o¶wietlenie schowka pasa¿era, czy pod¶wietlenie i dzia³anie gniazda zapalniczki.

Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    E38 728iA 99'
    Sk±d
    OP
    Yaz, nie wiem jak ty to wynajdujesz :D ja jako¶ szukam po googlach i forum itp itd i nie mogê znale¼æ... ;/ W ka¿dym razie, widzê, ¿e w artykule który poda³e¶ jest wzmianka o "BEZPIECZNIKU NA PRZEWODZIE OD AKUMULATORA", czy móg³by¶ wrzuciæ zdjêcie jak on wygl±da ? Bo mam pewny "trop" :D

Tzn nie wiem czy siê zrozumieli¶my, i czy o to samo chodzi nam, w ka¿dym razie ja mia³em kiedy¶ (na zerwanym przewodzie) jaki¶ taki mini hmm... przeka¼nik- komputerek z niebiesk± kontrolk± tam obok akumulatora... nie wiedzia³em nigdy od czego to jest, czy to nie jest ten bezpiecznik ?
    Ostatnio edytowane przez JustBringIt# ; 15-10-2013 o 22:45

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez JustBringIt# Zobacz posta
    Yaz, nie wiem jak ty to wynajdujesz :D ...
    Ja po prostu mam najnowsz± wersjê internetu zgran± na p³ytê ;)
    ...W ka¿dym razie, widzê, ¿e w artykule który poda³e¶ jest wzmianka o "BEZPIECZNIKU NA PRZEWODZIE OD AKUMULATORA", czy móg³by¶ wrzuciæ zdjêcie jak on wygl±da ? Bo mam pewny "trop" :D
    TUTAJ jest pokazane gdzie jest i jak wygl±da taki bezpiecznik. To jest jak niektórzy mówi± blaszka odziana najczê¶ciej w czarn± tulejkê.
    ...przeka¼nik- komputerek z niebiesk± kontrolk± tam obok akumulatora... nie wiedzia³em nigdy od czego to jest, czy to nie jest ten bezpiecznik ?
    Wrzuæ zdjêcie tego przeka¼nika to ocenimy.

Do³±czy³
    Oct 2013
    BMW
    E38 728iA 99'
    Sk±d
    OP
    w³a¶nie problem w tym, ¿e go nie mam, gdzie¶ go po³o¿y³em i odszed³ w zapomnienie ;/ Szuka³em po allegro i nic takiego nie znalaz³em ;/. Jak jest po prawej stronie przewód do akumulatora, to tam z prawej wychodzi dodatkowy cienki przewodzik i to co¶ by³o podpiête pod ten przewód, taki jakby mini komputerek czarny z niebiesk± kontrolk± na górze... Wieczorem napiszê czy w ogóle mam ten bezpiecznik o którym mówi³e¶.

Podobne w±tki

1. [elektryka] ¦wiat³a awaryjne same siê w³±czaj±
    Przez Marcin-e32 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 08-06-2022, 17:36
  2. [E32] Czy da siê zamontowaæ OBC do E32?
    Przez koNik_N w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 47
    Ostatni post / autor: 12-03-2014, 09:14
  3. [wnêtrze] Jak wymontowaæ listwy drewniane przy kierownicy oraz z tunelu ? e32 735iA
    Przez JustBringIt# w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 15-10-2013, 13:45
  4. [ elektryka] Problem ¶wiat³a awaryjne i wycieraczki
    Przez orzechopcja w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 03-12-2011, 11:27
  5. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 29-03-2010, 12:24

Tagi dla tego w±tku

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów