Podci±gnê temat, bo szczerze to koñcz± mi siê ju¿ pomys³y, a problem zaczyna mnie ju¿ mocno irytowaæ. Otó¿, co¶ mi stuka z ty³u, g³ównie w prawej okolicy, rzadziej te¿ lewej czê¶ci budy. Niejednostajny, nie metaliczny d¼wiêk. Wystêpuje przy ni¿szych prêdko¶ciach, nierówno¶ciach. Podczas postoju bujania i na trzepakach cisza. Wiem, ¿e to jest trochê wró¿enie z fusów, ale:
Nie wymieni³em jedynie tulei na wahaczach z ty³u (luzowane i skrêcane ponownie podczas monta¿u nowych amortyzatorów), a tak wszystko jest nowe, lub z przebiegiem 3-5k.
Stare vs nowe poduszki amorów - to samo. Po rewizji podczas monta¿u nowego zawiasu
Tuleje belki stare vs nowe - to samo
Amory - nowe vs stare - to samo, doci±gane podczas monta¿u (pneumat, potem klucz i imbus jako kontra)
Doci±ga³em równie¿ ¶ruby, mocowania zbiornika - to samo
Mocowania wydechu nowe komplet OEM - dalej stuka
Wszystkie os³ony sztywne, zaciski, jarzma, ko³a. - dalej stuka
Ba³wanki, ³±czniki stab., gumy - nowe.
Mo¿e to jaka¶ pierdo³a, ale niestety nie potrafiê jej namierzyæ. Jakie¶ sugestie? Mo¿e co¶ w zbiorniku paliwa? W aucie nie ma elementów zardzewia³ych, a w 90% mocowanych elementów posz³y nowe ¶ruby OEM. W baga¿niku nic nie lata, wszystko jest sztywne. Mo¿e to kwestia samych ba³wanków - tutaj jak kto¶ ma namiar na sensownego diagnostê na ¦l±sku to by³o by spoko.
EDIT:
Problem rozwi±zany. Podmieni³em "ba³wanki" i okaza³o siê, ¿e win± ponosz± TRW, które rozlecia³y siê po 10k u¿ytkowania.

Odpowiedz z cytatem