Mam ten sam problem. Też mam EML i walczę z tym już długo. Z rana faluje od 500 do 1000 obr. Dolot szczelny, odma też, zawory to ze trzy razy sprawdzałem, zmieniałem świece, rozbierałem rozrząd, żeby klinki sprawdzić na wale, temperatury pokazuje na testerze wporządku. Kręcenie śrubką od kanału bocznikowego w przepływce dawało zmiany. Raz lepsze, a raz gorsze. Ustawiłem tak jak powinno być. Dzisiaj walczyłem z sondą i wykres jej pracy mi się nie podobał, bo był jakiś poszarpany i długo reagowała. Podmieniłem na inną co miałem pod ręką. Zrobiłem reset DME. Ta sonda chodzi od 0V do 0,5V ale wykres jest płynniejszy i autko lepiej jeździ. Na dniach zmienię sondę i zobaczę. Jak miałem problemy z gazem to na forum ktoś mi podpowiedział, że ranne przygody mogą być związane ze źle ustawionym gazem. Przy gaszeniu komputer niby zapamiętuje na jakich ustawieniach pracował silnik i z rana dopóki sonda nie ruszy to bierze pod uwagę ustawienia sprzed zgaszenia. Zrobiłem reset i jeździłem tydzień na benzynie, ale bez efektów. Więc nie jesteś sam w walce :P Powodzenia