U mnie ta chinska pompka pochodzila miesiać, a na wymiane na "gwarancji" czekalem pol roku... Zdecydowanie odradzam. Lepiej kupić raz a dobrze, niż ciagle grzebac w baku i zastanawiać się czy to pompa paliwa czy cos innego padlo.
U mnie ta chinska pompka pochodzila miesiać, a na wymiane na "gwarancji" czekalem pol roku... Zdecydowanie odradzam. Lepiej kupić raz a dobrze, niż ciagle grzebac w baku i zastanawiać się czy to pompa paliwa czy cos innego padlo.
<<STOS>>
A u mnie chodzi już 6 miesięcy i nie narzekam. Nie ma reguły. Ale ok, jeśli raz a dobrze, to proszę bardzo :) http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...DA38180#part05 1400 zł - jak ktoś kupi, to ja chcę zobaczyć zdjęcie :D :D :D :D
W intercarsie widziałem przeznaczoną do 730i za około 600 boscha.
U mnie pompa za 120 zł chodziła 4 miesiące, brzęczała jaka opętana, jak to tani chiński zamiennik, ale do zdiagnozowania i ewentualnego "pojeżdżenia" przez kilka tygodni spokojnie wystarcza ;-) nawet nie wysyłałem na gwarancje...
hmmm, jesli to by sie okazala pompa paliwa, to byloby rewelacyjnie.
Apropo chinskich zamiennikow, kiedys zamontowalem najtansza pompe paliwa(benzyny pb) koledze w 525d(czyli do diesla), jezdzil z nia ponad poltora roku, po czym auto sprzedal, a problemow zadnych nie bylo, wiec to jak los na loterii.
Kupilem pierburega, taki jak oryginal za 600 zl, to samo co za 1400 zl z aso:)
<<STOS>>
No dobra. Powymienialiście pompy i nie ma falowania z rana? Macie też EML?
Ja też wymieniłem pompe i falowanie nie zniknęło, podjedź na kompa i zobacz jakie masz czasy wtrysków. U mnie są za długie i to może powodować falowanie i duszenie po zgaszeniu i zapaleniu auta.
Może rzeczywiście problem jest związany z EML, czy podobny problem (falowanie, nieprzepalanie benzyny) rano po dłuższym postoju występuje u kogoś kto nie ma EML?
--------------
Pozdrawiam,
Marcin