Panowie mam pilną sprawę. składam M60B30. Przestawione jest koło zamachowe tak więc blokowanie na nim nic nie da w ustawieniu wału. Ma ktoś może zdjęcia jak to ma być?
Panowie mam pilną sprawę. składam M60B30. Przestawione jest koło zamachowe tak więc blokowanie na nim nic nie da w ustawieniu wału. Ma ktoś może zdjęcia jak to ma być?
Ostatnio edytowane przez max264 ; 02-03-2014 o 03:36
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Tak jak marek przesłał rzut z autodaty patrz na wałki rozrządu i ustaw koło tak jak powinno być i wtedy ustawiaj rozrząd a zdjęcie numer 2 wałki do siebie patrz na głowicy od strony pasazera tak powinno byc tyl mogę pomóc ;)
Nikodem miał już taki temat w e34 530iA V8
koło zamachowe było przestawione bo ktoś coś robił z automatem
z przodu na kole pasowym masz taki znaczek O/T i jest kreska - ma być idealnie w środku czujnika położenia wału
Tam jest tulejka ustalająca położenie koła względem wału -- musiano ją świadomie wyjąć, skoro koło zamachowe jest przestawione.
Radziłbym zrzucić koło zamachowe i założyć poprawnie, bo ono jest wyważane (doważane) razem z wałem.
Już sam brak tulejki jest powodem niewyważenia, mimo małego promienia tej masy.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton