No proszę temat niby banalny a jednak komuś zawsze się coś przydaje. :-)
No proszę temat niby banalny a jednak komuś zawsze się coś przydaje. :-)
7er
Heh...no tak Czarek...masz rację...bo gdyby nie ten temat, to pewnie kupiłbym jakiś shit za parę pln-ów i byłbym wściekły na siebie, że nie kupiłem ori...
A wiadomo, że do E32 coraz mniej części, a jak obserwuję ASO, to ceny idą z roku na rok w górę i to znacznie...ja nie wiem co to za moda na uprzykrzanie życia właścicielom aut zabytkowych...
Ale dobrze, że mamy takie forum i ludzi dzięki którym znaleźć można extra alternatywę na zdzierców z ASO BMW....
Dzięki raz jeszcze Czarek za ten "kiczowaty" wątek na temat amorów klapy do E32....![]()
Co do amorów klapy jeszcze jedna uwaga dla człowieków z soft close'm.
Słabe amory winne są nie odbijaniu klapy, jeżeli po naciśnięciu zamka słyszymy mechanizm zwolnienia soft close'a a jednak trzeba nacisnąć raz jeszcze zamek żeby otworzyć klapę to znaczy, że czas na wymianę. Przetestowałem osobiście, założyłem SC i nie otwierało dobrze, myślałem, że to zamek, kupiłem więc drugi i... to samo. Problem rozwiązał się przy wymianie klapy. Założyłem ją nie uzbrojoną i SC zaczęło działać, założyłem welur i było raz dobrze a raz źle, włożyłem narzędzia i dupa, wtedy mnie olśniło, po wymianie na nowe FEBI klapa podnosi się pomimo kompletu kluczy i welurowej tapicerki :)
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Również miałem problem z siłownikami tylnej klapy. Krosno nie pasowało (klapa się nie domykała), teraz założyłem FEBI (01785) i wszystko elegancko.
Co by nie zakładać nowego tematu...
Czy taki siłownik będzie pasować ? http://allegro.pl/amortyzator-pokryw...049605967.html
Kupował ktoś te siłowniki? Wiem że np te tańsze nie pasują i maska się nie zamyka![]()
A co powiesz na to:
http://autoczescikrosno.sklep.pl/pro...-bmw-e32-23959
Kupowałem od nich siłowniki maski do E65 i powiem, że dają radę. Maska sama się unosi, nie trzeba jej pomagać.
W pierwszym poście Czarek napisał ze nie pasują do e32 siłowniki z tej firmy dlatego pytam o febi :-)
Tak, ale on miał problem z siłownikami klapy bagażnika, a Ty dałeś link do siłowników maski :)
No niby tak. No to montował ktoś te z Krosna lub Febi-iego do maski w e32?
Ja ma na przodzie Mayle I mogę potwierdzić, że jest brzytwa, maska wyrywa po zwolnieniu zamka. I tak już ładnych kilka lat.
pozdrawiam Bartek