Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Poka¿ wyniki od 41 do 42 z 42

W±tek: s³ynne 740d powróci³o

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez ARIE(L) Zobacz posta
    Wiecie co Panowie, jak widzê na forum s³owo "ulep" to a¿ mnie normalnie telepie. Ja rozumiem powiedzieæ ulep na samochód od patrzenia na który a¿ oczy bol± bo kto¶ zrobi³ sobie z niego wie¶ tuning ale np. w przypadku tego auta wystarczy, ¿e nie ma skórzanych boczków w VINie i ju¿ jest beee. Normalnie a¿ strach cokolwiek robiæ w swoich autach. Ka¿dy by chcia³ kupiæ 20 letnie auto na full wypasie z VINem na 5 stron formatu A4, bez przetaræ, odprysków najlepiej za 10 tys. Ale jak w³a¶ciciel e38 wymieni boczki na skórzane to ju¿ ULEP i wogóle nie wart zainteresowania. Tak samo z tym spalaniem. Nie ka¿dy jak wleje pe³ny bak to pó¼niej przez miesi±c je¼dzi jak na paraolimpiadzie bo musi zrobiæ normê 6 litrów bo jak bêdzie 9 to siê ca³y bud¿et domowy jebnie a koledzy powiedz±, ¿e ma auto niesprawne.
    A do tego jak ktos sprzedaje ladne boczki w skorze lub deske to lamia nogi aby lyknac rarytas... coby ulepic "ulepa" :D
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Yacek
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    E38 730D 10/1999
    Sk±d
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    I nappa wcale nie jest najlepsz± dostêpn± bo by³a jeszcze buffalo. Kolejno¶æ by³a taka: montana, nappa, buffalo. Miêdzy montana a nappaa jest wyra¼na ró¿nica na korzy¶æ nappy. Jak skóra jest ¶wiec±ca i ¶liska to siê j± czy¶ci. Oryginalnie skóry w E38 s± lekko matowe. No i nie trzeba chyba mówiæ, ¿e powinno siê je co najmniej 2x do roku impregnowaæ.
    mam teraz kanape w buffalo wyjeta z 750-ki i powiem ze skorka jest bardzo fajna... ma inna fakture niz montana czy nappa. mieciutka jest :)

Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta
    nigdy nie macalem buffalo

Montana standardowo jest bardziej sliska i trwardsza, dzieki czemu jak sie siedzi to sie po niej jezdzi i sie nie wyciera :)
    a nappa sie po prostu wyciera :)

i to niezaleznie czy jest konserwowana czy nie, struktura nappy jest po prostu grubsza, montana jest bardziej gladka
    jak nowa to pewnie bylaby lepsza nappa, ale po 20 latachy nawet konserwowana i po przebiegach 200tys lepiej wyglada jednak montana
    bardziej g³adka jest nappa. montana ma wyrazniejsza i bardziej odczuwalna pod dotykiem fakture. skala gladkosci skor to montana (najmniej gladka) - nappa - buffalo (najg³adsza)

Edytuj posty!!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 06-06-2016 o 12:54
    E38 730D 10/1999 ORIENTBLAU Niestety nie jestem milionerem gazownikiem, je¿d¿ê dieslem...

Podobne w±tki

1. S³ynne e38 z 7er.com do sprzedania !
    Przez iNstyNkt1 w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 21-02-2016, 19:12
  2. [E38] 740D
    Przez Maikel w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13-09-2013, 21:33
  3. [E38] 740D
    Przez przemo_wrc w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 28-09-2011, 23:55
  4. [E38] 740D
    Przez szynwel w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 02-07-2011, 19:40
  5. Odpowiedzi: 64
    Ostatni post / autor: 24-01-2010, 21:32

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •