Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: słynne 740d powróciło

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez ARIE(L) Zobacz posta
    Wiecie co Panowie, jak widzę na forum słowo "ulep" to aż mnie normalnie telepie. Ja rozumiem powiedzieć ulep na samochód od patrzenia na który aż oczy bolą bo ktoś zrobił sobie z niego wieś tuning ale np. w przypadku tego auta wystarczy, że nie ma skórzanych boczków w VINie i już jest beee. Normalnie aż strach cokolwiek robić w swoich autach. Każdy by chciał kupić 20 letnie auto na full wypasie z VINem na 5 stron formatu A4, bez przetarć, odprysków najlepiej za 10 tys. Ale jak właściciel e38 wymieni boczki na skórzane to już ULEP i wogóle nie wart zainteresowania. Tak samo z tym spalaniem. Nie każdy jak wleje pełny bak to później przez miesiąc jeździ jak na paraolimpiadzie bo musi zrobić normę 6 litrów bo jak będzie 9 to się cały budżet domowy jebnie a koledzy powiedzą, że ma auto niesprawne.
    A do tego jak ktos sprzedaje ladne boczki w skorze lub deske to lamia nogi aby lyknac rarytas... coby ulepic "ulepa" :D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Yacek
    BMW
    E38 730D 10/1999

Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    I nappa wcale nie jest najlepszą dostępną bo była jeszcze buffalo. Kolejność była taka: montana, nappa, buffalo. Między montana a nappaa jest wyraźna różnica na korzyść nappy. Jak skóra jest świecąca i śliska to się ją czyści. Oryginalnie skóry w E38 są lekko matowe. No i nie trzeba chyba mówić, że powinno się je co najmniej 2x do roku impregnować.
    mam teraz kanape w buffalo wyjeta z 750-ki i powiem ze skorka jest bardzo fajna... ma inna fakture niz montana czy nappa. mieciutka jest :)

Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta
    nigdy nie macalem buffalo

Montana standardowo jest bardziej sliska i trwardsza, dzieki czemu jak sie siedzi to sie po niej jezdzi i sie nie wyciera :)
    a nappa sie po prostu wyciera :)

i to niezaleznie czy jest konserwowana czy nie, struktura nappy jest po prostu grubsza, montana jest bardziej gladka
    jak nowa to pewnie bylaby lepsza nappa, ale po 20 latachy nawet konserwowana i po przebiegach 200tys lepiej wyglada jednak montana
    bardziej gładka jest nappa. montana ma wyrazniejsza i bardziej odczuwalna pod dotykiem fakture. skala gladkosci skor to montana (najmniej gladka) - nappa - buffalo (najgładsza)

Edytuj posty!!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 06-06-2016 o 11:54
    E38 730D 10/1999 ORIENTBLAU Niestety nie jestem milionerem gazownikiem, jeżdżę dieslem...