Cytat Zamieszczone przez lincoln Zobacz posta
Centralny, to może jednak zajrzyj pod maskę, a się przekonasz, tu też widać różnicę, sugerujesz się rysunkami, a ja tym co zobaczę w aucie. Stosowanie 10w-60 jest bzdurą OK, ale na razie nie wyszedłem na tym źle, w patrząc na usterki tej jednostki powiedziałbym bardzo dobrze - ale każdy ma prawo do własnego zdania - pytasz - odpowiadam, ale jak wiesz lepiej to po co pytać? Chłodnica jak na gabaryty auta i silnika jest dość skromna, zwłaszcza, że odpowiada też za chłodzenie oleju w silniku.

W postach wcześniej wypisałem:
-7lat
-160tyś km
-obecnie 370kkm

Skrzynka to najsłabszy pkt auta, niestety dopiero niedawno udało się zdiagnozować przyczynę częstych awarii "koszy"
Jak będę w Sopocie to dla ciekawości zagadam o problemach: chodnicy oleju , słabym smarowaniu i przegrzewaniu się.
Sprawdzałeś w menu zegarów jaka jest temperatura np w upalne lato stojąc w korkach? (pozycja 7)
http://7er.pl/showthread.php/22916-U...unkcje-e38-e39
Uzytkownicy 4,4 benzyna mają termostaty 105stC i tam taki problem występuje a u nas jest termostat normalny czyli około 96?=stC?
Ja sprawdzałem w zimie, to że wskazówka stoi pionowo nie oznacza że silnik osiągnął temperaturę pracy, jeszcze przez jakiś czas dochodzi do nominalnej.

Ale najważniejsze że masz taki ładny przebieg bez żadnej awarii, naprawdę Ci zazdroszczę. Może dzięki temu zmieni się opinia o tych "awaryjnych" silnikach. Stosowanie 10W60 nie jest bzdurą, i tak każdy wleje co uważa za słuszne, ja mam shella za pół darmo, inny Motula....
Chociaż u mnie kilometry kręcą się bardzo szybko (20tys w 5miesięcy) to żadnej awarii nie było.
Skąd kupiłeś auto i czy wcześniej miało jakieś naprawy? Bo to też ważne.
Piszesz o koszu / forwardu, ile razy miałeś z tym problem, ile kosztuje usunięcie usterki i co tak naprawdę jest przyczyną wg Twoich doświadczeń?