-Termostat wymieniałem profilaktycznie, temp otwarcia jest niska coś poniżej 90stopni.
-Jestem drugim właścicielem auta, pierwszy w niemczech zrobił nim w 6 lat 200tyś
-auto nie ma chłodnicy oleju silnika, ma tylko wymiennik ciepła pomiedzy głowicami.
-IC jest podwójny (wchodzą w niego po dwie rury z każdej strony, związane jest to z przeciwnym kierunkiem przepływu doładowanego powietrza - turbiny są przecież po przeciwnych stronach silnika)
-chłodnica wody jak w 3.0 to dobry znak? Pompa oleju o ile pamiętam tez ta sama, a jednk zapotrzebowanie większe na ciśnienie i olej, stąd problemy
-w skrzyni poza słabymi koszami nawala płyta sterująca, zaworki nie trzymają dobrze ciśnienia i dlatego potrafi agresywnie wrzucić bieg aż kiedyś uszkodzi kosz, niestety chyba z 4-5 zmieniłem w niby super warsztatach puki nie znalazł się fachowiec ktory bez problemu odkrył przyczynę. Jak coś wzmocnione kosze lepiej kupować z USA, mają pierścienie/kołnierze nie 5mm a 7.
Co do 740d to niestety powinienem był kupić m62 - dużo szybszy i lepiej brzmiący,