Myslę kolego ze moje określenie "niezniszczalna" jest tak samo niefortunne jak stwierdzenie z Twojej strony "próba wybrnięcia" ;)
Mam własne doświadczenia i w zgodzie z nimi stwierdziłem w aukcji że jest niezniszczalna - tyle w temacie.
A trzymając się znaczenia słowa to wiadomo że jest to pewnego rodzaju "kolorowanka" bo takich skrzyń nie ma ;)
Co do kolegi BOSS - nie chce dalej prowadzić przepychanek w temacie wiedzy branżowej, ale w poniższym linku
masz skrzynkę z e39 3.0d nie GM a ZF więc stwierdzenie "zawsze" jest mało zasadne
http://allegro.pl/skrzynia-biegow-5h...996765267.html
Kolego ELVIS - rozumiem dokładnie o czym piszesz, ale spójrz na temat w trochę inny sposób niż przez pryzmat swojego złego doświadczenia.
Zwykle cena takiej używanej skrzyni mieści się w przedziale 1000 - 2000zł więc a multitronic VW 6000 - analogia więc wymusza stwierdzenie że cena tej drugiej spowodowana jest nadmierna usterkowością, a co za tym idzie zwiększonym popytem. Cena wskazuje więc że raczej katastrofy nie ma ?
Baa, są skrzynki o tym symbolu za mniejsze pieniądze - mój klient kupił kiedyś skrzynkę za 600zł i o dziwo to działało ;)
Jednoznacznie wycofuje sie z tej "niezniszczalnej" Panowie, ale uważam że skrzynka jest dobra, szybka i nie bijcie - mało awaryjna ;)
Pozdrawiam