Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: ładna e38

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735

Bez sensu te dywagacje w temacie sprzedającego. W dupie mam od kogo kupuję auto i kim on jest.
    Auto ma być we właściwym stanie technicznym i w odpowiedniej dla mnie cenie.
    Weryfikacja stanu technicznego auta jak również negocjacja ceny możliwa dla mądrego człowieka jest
    WYŁĄCZNIE w sposób bezpośredni podczas oględzin. Jeżeli ma się trochę więcej szarych komórek niż trzy sztuki
    ZAWSZE słowa sprzedającego powinno się mieć w głębokim poważaniu, a jeżeli jest się zainteresowanym zakupem
    i zna się na autach na tyle że można samodzielnie stwierdzić jaka jest prawda to do dzieła - jechać , targować i kupować.
    Wtedy uwierzcie że nie ma różnicy na ile sławny / niesławny jest sprzedający.

Was samych nie bawią opinie o powyciąganej skórze w 15-sto letnim samochodzie ?!?
    Albo wyszukiwanie listwy tylnej klapy z chrom pakietu w aucie które jest w fabrycznym SHADOW LINE ???!!!???
    Stwierdzenia ze 65-cio latek nie może mieć ciemnych szyb które są fabrycznym dodatkiem każdej E38 w sport pakiecie ??????!!!!!!!??????
    Spalone konto Allegro jednym komentarzem - a kto do cholery kupuje auta przez KUP TERAZ żeby móc później wystawiać komentarz ??????????!!!!!!!!!!!?????????????
    Widzę że bardziej niż na BMW 7er znacie sie na teoriach spiskowych i zamiast oceniać auto które jest ABSOLUTNIE MISTRZOWSKIE
    uprawiacie jakieś dziecięce zabawy na zasadzie "udowodnię przedmówcy że jestem mądrzejszy..."
    Ogarnijcie się Panowie ...

P.S. A takiej opcji 7 życzę każdemu użytkownikowi forum chociażby miało być kupione od nieuczciwego sołtysa z Ziębopochłotonowic Dolnych ;)
    PEACE !

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Byłeś? Widziałeś? Macałeś? Czy auto sprzedaje Twoj znajomy, brat, kuzyn, że śmiesz twierdzić po fotach "auto jest absolutnie mistrzowskie".

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez MotoExpert Zobacz posta
    Bez sensu te dywagacje w temacie sprzedającego. W dupie mam od kogo kupuję auto i kim on jest.
    Auto ma być we właściwym stanie technicznym i w odpowiedniej dla mnie cenie.
    Weryfikacja stanu technicznego auta jak również negocjacja ceny możliwa dla mądrego człowieka jest
    WYŁĄCZNIE w sposób bezpośredni podczas oględzin. Jeżeli ma się trochę więcej szarych komórek niż trzy sztuki
    ZAWSZE słowa sprzedającego powinno się mieć w głębokim poważaniu, a jeżeli jest się zainteresowanym zakupem
    i zna się na autach na tyle że można samodzielnie stwierdzić jaka jest prawda to do dzieła - jechać , targować i kupować.
    Wtedy uwierzcie że nie ma różnicy na ile sławny / niesławny jest sprzedający.

Was samych nie bawią opinie o powyciąganej skórze w 15-sto letnim samochodzie ?!?
    Albo wyszukiwanie listwy tylnej klapy z chrom pakietu w aucie które jest w fabrycznym SHADOW LINE ???!!!???
    Stwierdzenia ze 65-cio latek nie może mieć ciemnych szyb które są fabrycznym dodatkiem każdej E38 w sport pakiecie ??????!!!!!!!??????
    Spalone konto Allegro jednym komentarzem - a kto do cholery kupuje auta przez KUP TERAZ żeby móc później wystawiać komentarz ??????????!!!!!!!!!!!?????????????
    Widzę że bardziej niż na BMW 7er znacie sie na teoriach spiskowych i zamiast oceniać auto które jest ABSOLUTNIE MISTRZOWSKIE
    uprawiacie jakieś dziecięce zabawy na zasadzie "udowodnię przedmówcy że jestem mądrzejszy..."
    Ogarnijcie się Panowie ...

P.S. A takiej opcji 7 życzę każdemu użytkownikowi forum chociażby miało być kupione od nieuczciwego sołtysa z Ziębopochłotonowic Dolnych ;)
    PEACE !

Troszkę ochłoń ....

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawel'88
    BMW
    e38 740iL

Cytat Zamieszczone przez No_Name Zobacz posta
    auto sprzedaje Twoj znajomy, brat, kuzyn, że śmiesz twierdzić po fotach "auto jest absolutnie mistrzowskie".
    Na 100% tak jest.
    Ostatnio edytowane przez Pawel'88 ; 23-02-2014 o 20:43

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Cytat Zamieszczone przez Pawel'88 Zobacz posta
    Na 100% tak jest.
    Hehe ;D

Tak dla jasności, nie chcemy tu nikogo skreślać, bo może faktycznie, auto jest fajne. Skoro jednak jesteśmy na forum, kolega pyta o auto, to warto wspomnieć z kim ma do czynienia, co też czynimy. Jak napisałem w trzecim poście, zalecam zwiększoną czujność podczas oględzin, które pewnie rozwieją wszelkie wątpliwości.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735
    W tyłku mam sprzedającego Panowie - wątek służy ocenie auta a nie sprzedającego,
    więc dla porządku przytoczyłem schemat sprzedaży którym powinni się wszyscy posługiwać.
    Co do mojego stwierdzenia że auto jest ABSOLUTNIE MISTRZOWSKIE ..... śmiesz zaprzeczać kolego ??????
    Opcja jest taka że wali na kolana więc nie wiem o co Ci chodzi ??
    A czy nie ma elementów ulepionych z kitu, nie leżało 10 razy na dachu i czy nie ma 870000km przebiegu
    okaże się dopiero na miejscu i po to nasza tam obecność.
    Na pewno widząc taki egzemplarz i chcąc kupić E38 nie był bym na nią obojętny.
    A co do opinii sprzedających to zawsze mogą być dwa niuanse - mogą kłamać jak opętani więc w nosie z tym co mówią,
    a po drugie autentycznie mogą przecież nie wiedzieć jaki jest stan faktyczny - nie muszą być wszyscy w koło nas oszustami :)

Co do teorii o powinowactwie ze sprzedającym wiedziałem że za chwilę ktoś z tym wyskoczy, bo przecież nie mogło być inaczej
    skoro przerwałem Wam zabawę w "Lożę szyderców" - ta zabawa jednak nazywała się "Ładna E38" i naszym zadaniem była ocena
    na tak lub nie z określeniem wad i zalet a nie roztrząsanie przez 10 postów czy właścicielowi wali z dzioba...
    Ja naprawdę nie mam nic złego na myśli i nie chcę żebyście odbierali coś personalnie, ale weźcie głębszy oddech
    sami ochłońcie - przeczytajcie mój post bez żadnych podtekstów i agresji i zauważycie może jego prawdziwą treść :)

Co do Shadow Line kolegi Pawel'88 mam do powiedzenia jedynie tyle że....
    nie chce mi się nawet tego komentować drogi Pawełku...
    Oczywiście ze masz full Shadow Line,
    baaa - zakładam nawet że ten Shadow Line jest fabryczny 100%
    baaa - zakładam nawet że listwa jest 100% oryginalna produkcji BMW....
    Ale oczywiście drogi Pawle że znajduje się tam ona nieoryginalnie ....
    Na ludzką logikę idea tej listwy jest zasadna jak żel do włosów na włosach łonowych, ale cóż tam - nie moje auto - nie oceniam dalej.
    Jedynym chromowanym elementem w shadow line jest chromowana nerka i emblemat z oznaczeniem modelu
    Wolałbym żeby ktoś inny przekazał Ci tą trudną prawdę bo zauważam że nie jestem dla Ciebie autorytetem,
    ale cóż ... wiem to powiedziałem - mam nadzieję że ktoś potwierdzi
    Poniżej mój link do mojego shadow'a ze zerwaną listwą ;)

Reklama zostaje usunięta !!!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 23-02-2014 o 21:25

Zaawansowany Użytkownik Awatar Ulv
    BMW
    ex E38 750i
    Ja jednak wolałbym wiedzieć, jeśli samochód sprzedaje jakiś wyjątkowo podejrzany typ, o którym wiadomo, że jest zdolny do każdego świństwa. To jasne, że na podstawie zdjęć można co najwyżej wykluczyć samochód, jeśli jest na nich jakiś powód.
    Ostatnio edytowane przez Ulv ; 23-02-2014 o 21:26

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Co do shadow, zgodzę się, sam mam i listwy z tyłu nie ma.
    Co do auta, będę monotematyczny i napiszę ponownie, znając "przeszłość" tego sprzedawcy, proponuję być ostrożnym. Wiadomo, są rzeczy których nie da się przwidzieć. Oględziny na żywo i tyle, bo faktycznie NA ZDJĘCIACH wygląda zachęcająco. Nie mniej, nauczony doświadczeniem myślę, że w realu nie będzie już takiej idylli.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK

Patrząc na ogłoszenie auto superr.

Listwy ma nie być z tyłu bo to shadow,

Jaki problem sprawdzic przebieg tego auta ?

Cena auta absolutnie normalna na taki stan i wyposażenie.

Podkreślam ,oceniam po ogłoszeniu/fotkach.

Co do sprzedającego ,nie ma co filozofować ,auto sprawdzić i jak sie coś nie zgadza ,złoić sprzedającego.

Takie e38 naprawdę trudno znależć.

Bez oględzin dalsza dyskusja jest bez sensu.
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 23-02-2014 o 21:35

Zaawansowany Użytkownik Awatar SajneK
    BMW
    E38 740D 2000r
    Na podstawie zdjec mozna powiedziec ze jest ładny shadow line i tyle... do mega opcji to jej daleko :) No i cena kosmos ale kto co lubi. Bez oglądania to chyba nie ma co więcej klepać w klawiature...