No ale stąd byłby też problem z tym gryzącym zapachem benzyny?
No musi go przelewać. Stąd benzyna.
Dzięki za podpowiedz ;) zajmę sie tym
czyli u mnie też taki objaw? Które te uszczelki dolotu konkretnie na kolektorze czy inne? hmmm i nie mam LPG
WIdać ale to nie moja wina ze ludzie opisują źle tematy. :) już znalazłem http://7er.pl/showthread.php/16916-Separator-oleju-odma komuś sie moze przydać wiec wrzucam :) Pozdrawiam i dzieki za pomoc
Cartonik, uszczelki pod dolotem, pod przepustnicą i pod odmą. Przy okazji możesz wymienić też samą odmę jeśli jeszcze tego u siebie nie robiłeś.
no wiec tak Kolektor cały na nowych uszczelkach
uszczelnione glowice nowe uszczelki pokryw
swiece fajki nowe
Cewki też podmieniane
nowy seperator
nowy czujnik polozenia wałka rozrz Ori.
Sondy Podmieniane sprawdzone są OK.
przepływka poprawne parametry też podmieniane i jest ok
Po prostu wszystko co mozliwe to chyba zrobione Macie moze jeszcze jakieś sugestię moze któryś wtrysk Leje? zaznaczam auto niema gazu.
Przypominam temat
"Panowie Pytanie mam E34 m60 4,0 odpalam motor i wszystko niby ok ale silnikiem kołysze na wolnych obrotach tak jakby nie dostawał wystarczajacej dawki paliwa albo miał jej za dużo dodam ze drgania sa odczuwalne na biegu jałowym obroty 500 i tak stoi wskazówka cały czas dodam lekko gazu 1200obrotów i czuje mocne wibrację na siedzeniu kierowcu po prostu cała buda drga. Zauważyłem ze z tłumiku wydobywa sie biała para i dużo wody i bardzo śmierdzi gryząca benzyną , silnik nie bierze oleju nie bierze wody takżę uszczelkę glowicy wykluczam totalnie. Poduszki silnika sprawdzone są w bardzo dobrym stanie skrzyni także. Auto było podpinane pod Disa z racji tego ze jest to m60bez ews inpa nie czyta wiec dis pokazał zero błedów! Zaznaczam ze jak dodam gazu mocniej ok 2000 w górę niema problemów totalnie silnik sie bardzo ładnie wkreca i pracuje na wszystkie tłoki tylko jak mówie na biegu jałowym coś mu dolega"
Jeżeli w DISie zero błędów to w takim razie jakie są odczyty na bieżąco?
Wtrysk nie może lać, bo by wyszło w DISie, bo sonda dostała by złe odczyty.
Jeżeli dodajesz gazu i nadal drży, to nie jest to problem nierównych obrotów jałowych. To oznacza, że wypada zapłon na którymś cylindrze cały czas.
Zmierzyłbym kompresję, bo może góra niedomaga, nie musi być nic groźnego, popychacze hydrauliczne na przykład. Zmierz to, bo inaczej będziesz szukał po omacku, tym bardziej, że DIS jest czysty.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 18-11-2014 o 19:54
pozdrawiam Bartek