Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 116

W±tek: Co mogê zrobiæ dla POLSKI ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom

BsijZabsij nie obraz siê bo tylko dyskutujemy ,ale moim zdaniem marne masz pojêcie o biznesie i jego realiach,konkurencji . Pomyli³es systemy i tyle.

Co by nie mówic masz prawo do uzdrawiania cen i zarobków ,ale cieñko to widzê.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BsijZabsij
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Sk±d
    Mazury
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    BsijZabsij nie obraz siê bo tylko dyskutujemy ,ale moim zdaniem marne masz pojêcie o biznesie i jego realiach,konkurencji . Pomyli³es systemy i tyle.

Co by nie mówic masz prawo do uzdrawiania cen i zarobków ,ale cieñko to widzê.
    Zajmujê siê budowlank± i moj± konkurencj± czêsto jest "Pan Mietek", typowy paprak og³aszaj±cy siê w internecie za 1/3 ceny. I nie mów, ¿e to nie psuje rynku, bo ceny us³ug ca³y czas spadaj± zamiast rosn±æ i s± o wiele ni¿sze ni¿ np. 7 lat temu, podczas gdy ceny produktów i koszty uzyskania przychodu ca³y czas nieub³aganie rosn±.

Wszystkie roboty, które wykonujê za przyzwoite pieni±dze, s± z polecenia. Nie z og³oszenia, bo ludzie z internetu wszystko chc± za darmo i najlepiej jeszcze ¿eby wygl±da³o jak w wersalu za te pieni±dze.

Cytat Zamieszczone przez siudema Zobacz posta
    Kto¶ Ci furtkê zamyka ? jed¼ sprawd¼ ,a pó¼niej pogadamy ,ja by³em mia³em firmê 8-12 pracowników ,i co¶ na ten temat wiem ,a takie biadolenie ¿e w Polsce jest ¼le ,¿e nie ma pracy ,¿e za ma³o p³ac± ,typowo Polskie zachowanie .
    Co do twojego pomys³u o cenach minimalnych ,to oko³o 20-25 lat temu ¶ci±gniêto kaganiec prywaciarzom ,mówiê tu o katalogach i cennikach robót ,a Ty chcesz do tego wróciæ ?
    Inwestycje w sprzêt , oczywi¶cie ,palcem niczego nie wyd³ubiesz ,ale to nie sprzêt wykonuje robotê ,tylko wiedza w temacie i do¶wiadczenie
    Jestem bardzo daleki od typowo polskiego zachowania, typowo polskie zachowanie przedstawia moja "konkurencja" i spora czê¶æ klientów. Równie¿ mia³em firmê, o¶miu ludzi, jak i by³em za granic±. Je¶li jeste¶ zadowolony z obecnego poziomu cen, to podejrzewam ¿e na rêkê bêdzie Ci równie¿ to, ¿e jak tak dalej pójdzie to za 5 lat bêdziesz pracowa³ za po³owê tych pieniêdzy co teraz :]

A co do sprzêtu: No tak, Pan Kaziu dom postawi za pomoc± m³otka, sznurka i ³opaty. A po miesi±cu wszystko zacznie siê sypaæ.

A co powiecie na ludzi, którzy np. id± do sklepu przymierzyæ buty po czym zamawiaj± je na allegro? :]
    Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 04-05-2014 o 10:13
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    by³o e32 m30b35 II89r bêdzie ...?
    Sk±d
    Trzebnica -DeTRoit
    @ BsijZabsij ,ja nie mówiê o byciu za granic± tylko o prowadzeniu firmy w Niderlandach przez przesz³o trzy lata .
    Teraz z powodzeniem dzia³am w Polsce ,i w ci±gu roku mam poprawki lub ca³kowite przebudowy i to nie po,,Pan Mieciu,, tylko po ludziach otwieraj±cych firmy ,,bo dostali dop³aty z U.P. ,, I wydaje im siê ¿e jak popracowa³ w fachu rok to wystarczy ,a niestety tak nie jest
    Ogólnie ca³y ten temat znosi siê do tego ¿e masz z³o¶æ do wszystkich bo nie masz zleceñ ,ale TU zleceñ nie dostaniesz ,a siedzenie d³ubanie w nosie i czekanie a¿ kto¶ co¶ za mnie zrobi (ceny minimalne) nic nie zmieni .Powodzenia
    Lepiej straciæ sekundê w ¿yciu , jak ¿ycie w ci±gu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BsijZabsij
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Sk±d
    Mazury
    Cytat Zamieszczone przez siudema Zobacz posta
    Ogólnie ca³y ten temat znosi siê do tego ¿e masz z³o¶æ do wszystkich bo nie masz zleceñ ,ale TU zleceñ nie dostaniesz ,a siedzenie d³ubanie w nosie i czekanie a¿ kto¶ co¶ za mnie zrobi (ceny minimalne) nic nie zmieni .Powodzenia
    Nie narzekam na brak zleceñ. A gdybym chcia³, i ³apa³ siê wszystkiego po pieni±dzach, to bym ton±³ w tych zleceniach, ale szanujê siebie i swoj± pracê. Wkurza mnie tylko to, ¿e wcale nie bêd±c najtañszym fachowcem, bo jak na polskie warunki ceniê siê raczej porz±dnie, dalej zarabiam tyle ile zarabia³em za granic± jako pracownik a nie przedsiêbiorca, i to oczywi¶cie pracuj±c na czarno. I zajmujê siê budowlank± ju¿ ³adnych parê lat, reklamacji nigdy nie mia³em.
    Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 04-05-2014 o 10:35
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Podobne w±tki

1. Nie mogê zamkn±æ baga¿nika
    Przez KAMILOS w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-05-2013, 13:18
  2. [elektryka] Nie mogê znale¿æ bezpiecznika od zapalniczki :-(
    Przez Prosiak w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 18-11-2012, 10:56
  3. [E32] Za ile mogê sprzedaæ 750 e32?
    Przez prezE32s w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 27-02-2012, 11:26
  4. Nie mogê zatankowaæ LPG.
    Przez Marcin-e32 w dziale LPG / CNG
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 19-10-2010, 12:57
  5. Nie mogê je¼dziæ z klim±
    Przez olejus w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 06-02-2009, 21:26

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów