BsijZabsij nie obraz siê bo tylko dyskutujemy ,ale moim zdaniem marne masz pojêcie o biznesie i jego realiach,konkurencji . Pomyli³es systemy i tyle.
Co by nie mówic masz prawo do uzdrawiania cen i zarobków ,ale cieñko to widzê.
BsijZabsij nie obraz siê bo tylko dyskutujemy ,ale moim zdaniem marne masz pojêcie o biznesie i jego realiach,konkurencji . Pomyli³es systemy i tyle.
Co by nie mówic masz prawo do uzdrawiania cen i zarobków ,ale cieñko to widzê.
Zajmujê siê budowlank± i moj± konkurencj± czêsto jest "Pan Mietek", typowy paprak og³aszaj±cy siê w internecie za 1/3 ceny. I nie mów, ¿e to nie psuje rynku, bo ceny us³ug ca³y czas spadaj± zamiast rosn±æ i s± o wiele ni¿sze ni¿ np. 7 lat temu, podczas gdy ceny produktów i koszty uzyskania przychodu ca³y czas nieub³aganie rosn±.
Wszystkie roboty, które wykonujê za przyzwoite pieni±dze, s± z polecenia. Nie z og³oszenia, bo ludzie z internetu wszystko chc± za darmo i najlepiej jeszcze ¿eby wygl±da³o jak w wersalu za te pieni±dze.
Jestem bardzo daleki od typowo polskiego zachowania, typowo polskie zachowanie przedstawia moja "konkurencja" i spora czê¶æ klientów. Równie¿ mia³em firmê, o¶miu ludzi, jak i by³em za granic±. Je¶li jeste¶ zadowolony z obecnego poziomu cen, to podejrzewam ¿e na rêkê bêdzie Ci równie¿ to, ¿e jak tak dalej pójdzie to za 5 lat bêdziesz pracowa³ za po³owê tych pieniêdzy co teraz :]
A co do sprzêtu: No tak, Pan Kaziu dom postawi za pomoc± m³otka, sznurka i ³opaty. A po miesi±cu wszystko zacznie siê sypaæ.
A co powiecie na ludzi, którzy np. id± do sklepu przymierzyæ buty po czym zamawiaj± je na allegro? :]
Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 04-05-2014 o 10:13
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151
@ BsijZabsij ,ja nie mówiê o byciu za granic± tylko o prowadzeniu firmy w Niderlandach przez przesz³o trzy lata .
Teraz z powodzeniem dzia³am w Polsce ,i w ci±gu roku mam poprawki lub ca³kowite przebudowy i to nie po,,Pan Mieciu,, tylko po ludziach otwieraj±cych firmy ,,bo dostali dop³aty z U.P. ,, I wydaje im siê ¿e jak popracowa³ w fachu rok to wystarczy ,a niestety tak nie jest
Ogólnie ca³y ten temat znosi siê do tego ¿e masz z³o¶æ do wszystkich bo nie masz zleceñ ,ale TU zleceñ nie dostaniesz ,a siedzenie d³ubanie w nosie i czekanie a¿ kto¶ co¶ za mnie zrobi (ceny minimalne) nic nie zmieni .Powodzenia
Nie narzekam na brak zleceñ. A gdybym chcia³, i ³apa³ siê wszystkiego po pieni±dzach, to bym ton±³ w tych zleceniach, ale szanujê siebie i swoj± pracê. Wkurza mnie tylko to, ¿e wcale nie bêd±c najtañszym fachowcem, bo jak na polskie warunki ceniê siê raczej porz±dnie, dalej zarabiam tyle ile zarabia³em za granic± jako pracownik a nie przedsiêbiorca, i to oczywi¶cie pracuj±c na czarno. I zajmujê siê budowlank± ju¿ ³adnych parê lat, reklamacji nigdy nie mia³em.
Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 04-05-2014 o 10:35
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151