MC1 myśleniem pozytywnym nie zastąpimy świadomości ,że żyjemy w realnej/bidnej/zakłamanej politycznie Polsce . Samochód to nie wskażnik bogactwa ,PRL już się skończył ,a w nim tak było kolego.![]()
Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 22-02-2014 o 17:41
Dokładnie tak
Korwin Mikke i wszystko jasne ;)
Korwin-Mikke ma jedną ogromną wadę: nie chce wygrać wyborów.
Elvis nie będę się spierał i polemizował bo widzę że sporo się różnimy podejściem do życia....skoro tak odbierasz mój post. Nadal będę twierdził że w Polsce nie jest tak źle jak to niektórzy mówią. Wiadomo chciałbym zarabiać 10 czy 15 tysi miesięcznie jednak to co mam jakoś starcza a i na urlop się wyjedzie i takie tam..... Co do PRLu to nie wiem o czym do mnie mówisz.....to takie baz sensu. Poruszanie tematu PRL który był 24 lata temu to takie typowo pisowskie (bez urazy) ;-)
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
Czy uważasz, że powinna mieć prawo głosu Polonia, skoro ich głos zadecyduje o NASZYM, a nie o ich (skądinąd dostatnim) życiu ? A może głos mohera, któremu ojciec nakazał głosować na pewnego polityka uważasz za przemyślany ? A więźniowie, odsiadujący kary, którzy zagłosują na tego, który być może ogłosi amnestię, a co zrobi dla POLSKI, to już ich mało obchodzi...
Dostatecznie sensowne ?
Może i się różnimy ,to nic dziwnego. W Polsce jest bardzo żle ,jesteśmy biedniejsi od Niemców 5 razy ,a od Anglików z 7 razy ,można to udowodnić na wiele sposobów.
Własnie powinniśmy zarabiać 3 tys i zyc normalnie ,a tak nie jest i sie na to nie zanosi.
Wielu ludziom starcza ,ale jeszcze większej części na nic nie starcza i to miałem na myśli.
Porównanie do PRLu było idealne bo wtedy auto było totalnym luksusem ,teraz tez jest ,ale na pewno nie e32 ,e38 czy e65 ,to stare graty i tyle ,więc z czego sie cieszyć,że mamy stare graty ? ,raczej z tego ,ze tramwajem nie musimy jechać ,fajna mi radość
Z pisuarami i tym podobnymi nie mam nic wspólnego i nie trzeba mieć ,żeby rozumieć jak nas państwo/politycy mają w dupie.
MC1 oczywiście nie ma żadnej urazy ,normalna dyskusjanie mamy wyjścia idziemy do przodu jak sie da.
Mieszkam poza Polską i nie chodzę na polskie wybory. Z prostego względu. Uważam, że Polonia nie powinna mieć prawa głosu. Nie dlatego, że ich to nie interesuje ale dlatego, że o sprawach Polski powinni decydować Polacy mieszkający na stałe w kraju.
Moim skromnym zdaniem Polsce zawsze brakowało władców z prawdziwego zdarzenia. Tych, którzy zasłużyli się dla ojczyzny to byli królowie czy Marszałkowie, którzy sprawdzili się podczas wojen. Nie przypominam sobie wybitnego polskiego przywódcy, który odniósł sukces na polu gospodarczym.
Nie pamiętam kto dokładnie to powiedział ale podobno "...my Polacy potrafimy się jednoczyć i pokazywać swoją wielkość tylko w obliczu wojny..." I chyba to jest całe sedno naszej kulejącej gospodarki. Jak mamy wolność to nie potrafimy z niej korzystać.
I jeszcze jedno. Zastanawialiście się skąd się bierze bogactwo innych krajów?
USA
Wielka Brytania
Francja
Rosja
Niemcy
Japonia
Hiszpania
Izrael
Szwajcaria (napisałem ten kraj nie dlatego, że panowało tam niewolnictwo ale dlatego, że wszyscy dobrze wiemy skąd tam teraz tyle pokładów złota i diamentów ulokowanych w ich bankach. Neutralna Szwajcaria była bardzo "nieneutralna" wobec Hitlera...)
Wszystkie te państwa bez wyjątku opierały swoją politykę na niewolnictwie i kolonizacji. Chyba nie da się zbudować społecznego dobrobytu bez krzywdzenia innych.
Ostatnio edytowane przez matraks ; 23-02-2014 o 01:26
A dlaczego dać prawo głosu komuś kto uważa że wszyscy którzy myślą inaczej to idioci np. Polonia, ludzie starsi, religijni, więźniowie ( ci skazani za najcięższe przestępstwa są pozbawieni praw obywatelskich), też wymieniłeś młodszych dla których rodzic jest autorytetem), którzy nie powinni głosować bo głos oddają na kogoś innego niż "JA"
Nie widzę powodu odbierania głosu tym ludziom, jedynie można zarzucić że kandydatami zaczynają się interesować w dniu wyborów.
Skoro masz taką świadomość i jak uważasz mądrość obywatelską ( inni również). To teraz w duchu wymień swoich radnych, choć w połowie! Co ostatnio przegłosowano?
Większość sięga szczytów władzy a przecież zaczynamy od swojego podwórka a nie od Kaczynskiego czy Tuska:-/