Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 116

Wątek: Co mogę zrobić dla POLSKI ?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Ja pracuje w de. płacę podatki, zus , zdrowotne itp. w PL. Do momentu jak dożyje wieku emerytalnego zapewne nie będzie z czego mi wypłacic mojej emeryturki. Leczę się prywatnie bo nie mam czasu na oczekiwanie po 1-6 msc. na kolejkę.Znajomi robią na 3 etaty żeby utrzymać rodzinę. Jedyne co Polska może dla mnie zrobić to pocałować mnie w d..pe.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar S1 POLAK
    BMW
    Było e36 320is,e46 320i ,jest e38 735i automat ;)
    735i z Hildesheim-Niemcy,Ja z Cięciny-Powiat Żywiecki
    Blog
    7
    Ja Cie rozumiem doskonale, lecz mi chodziło o konkretne sprawy które tutaj podsunąłłem.

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    a mnie interesowąłby temat co Polska może zrobic dla mnie ??? mam mała działalność zapewniam miejsce pracy godziwie płatne zaznacze płacę zus i podatki i nic z tego nie mam do lekarzy i tak trzeba w zasadzie iść prywatnie itp itd bo ja juz swoje robie dla Polski a mi o sie nalezy??? bo jak mi halogeny w bmw ukradli to mi policjant rafził sobie na allegro kupić
    To masz podobnie jak ja ,też wszystko płacę ,ale niestety płatności zleceniodawców nie są terminowe lub kończą się windykacją ,natomiast ,,opiekuńczy,, VAT MUSISZ ZAPŁACIĆ POMIMO NIE ZAPŁACONEJ FAKTURY ,czyli Państwo chroni oszustów , a nie małe i micro firmy z których tak prawdę mówiąc mają kasę i jak pomyśleć to nawet spadek bezrobocia ,przy odpowiedniej polityce
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Zaawansowany Użytkownik Awatar Ulv
    BMW
    ex E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez siudema Zobacz posta
    To masz podobnie jak ja ,też wszystko płacę ,ale niestety płatności zleceniodawców nie są terminowe lub kończą się windykacją ,natomiast ,,opiekuńczy,, VAT MUSISZ ZAPŁACIĆ POMIMO NIE ZAPŁACONEJ FAKTURY ,czyli Państwo chroni oszustów , a nie małe i micro firmy z których tak prawdę mówiąc mają kasę i jak pomyśleć to nawet spadek bezrobocia ,przy odpowiedniej polityce
    Kiedyś mój zleceniodawca nie otrzymał zapłaty za usługę, której byłem podwykonawcą. Musiał zapłacić VAT i CIT od wystawionej przez siebie faktury, a następnie jeszcze PIT od wystawionego przeze mnie rachunku.

Wstrzymanie którejkolwiek z tych płatności w celu wypłacenia wynagrodzenia w terminie naraziłoby go na inicjację przemocy ze strony siepaczy państwa.

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Podstawowa rzecz, która nas różni od Unii i powodująca, że jest u nas źle, to niskie ceny usług w porównaniu do cen towarów. Towary u nas są na podobnym poziomie cenowym co w reszcie UE, a usługi przynajmniej 3x tańsze. Dlatego wielu ludzi pracuje w szarej strefie, nie stać ich na płacenie podatków, i Państwo nie ma pieniędzy. Bo głupi Polacy konkurują ze sobą ceną a nie jakością. Ja bym np. nie miał problemu z zapłaceniem fryzjerowi 100 zł gdybym sam za swoje usługi zgarniał porządną kasę... Powinni wprowadzić ustawę o cenach minimalnych usług i ostro karać za zaniżanie cen.
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez BsijZabsij Zobacz posta
    Podstawowa rzecz, która nas różni od Unii i powodująca, że jest u nas źle, to niskie ceny usług w porównaniu do cen towarów. Towary u nas są na podobnym poziomie cenowym co w reszcie UE, a usługi przynajmniej 3x tańsze. Dlatego wielu ludzi pracuje w szarej strefie, nie stać ich na płacenie podatków, i Państwo nie ma pieniędzy. Bo głupi Polacy konkurują ze sobą ceną a nie jakością. Ja bym np. nie miał problemu z zapłaceniem fryzjerowi 100 zł gdybym sam za swoje usługi zgarniał porządną kasę... Powinni wprowadzić ustawę o cenach minimalnych usług i ostro karać za zaniżanie cen.

Zgadzam się w 100%

Polacy sami sobie robią kuku schodząc ciągle w dół z cenami, a potem narzekają ze plajtują
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

I am sentenced to E32 Vip Awatar Dawid86
    BMW
    BMW 730i E32 M30B30 10.93r.

Tylko niech płace będą wyższe bo nie wszyscy mają działalności i co gorsza zarabiają 1000 zł na miesiąc a znając nasz rynek to jest wyzysk z racji bezrobocia. A szara strefa zawsze będzie bo co niektórzy mając dużo chcą jeszcze więcej i koło się zamyka. Aby było dobrze musi być jasne i ostre prawo bez jakiś głupich okienek luk prawnych, różnych interpretacji oraz muszą być ludzie z głową i na poziomie u władzy oraz wyplewiona korupcja oraz kolesiostwo. Życie w Polsce nie jest tanie a najprostszy przykład jak koledzy wspominali to leczenie!!!
    Ostatnio edytowane przez Dawid86 ; 02-05-2014 o 17:21
    BMW 7 FOREVER
    Cars are my drugs.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Dawid86 Zobacz posta
    Tylko niech płace będą wyższe bo nie wszyscy mają działalności i co gorsza zarabiają 1000 zł na miesiąc a znając nasz rynek to jest wyzysk z racji bezrobocia. A szara strefa zawsze będzie bo co niektórzy mając dużo chcą jeszcze więcej i koło się zamyka. Aby było dobrze musi być jasne i ostre prawo bez jakiś głupich okienek luk prawnych, różnych interpretacji oraz muszą być ludzie z głową i na poziomie u władzy oraz wyplewiona korupcja oraz kolesiostwo. Życie w Polsce nie jest tanie a najprostszy przykład jak koledzy wspominali to leczenie!!!
    Przy ustawie o cenach minimalnych powinni wprowadzić bardzo ostre i częste kontrole skarbowe. Ceny od razu x4 - każdego by było wtedy stać na podatki więc nie trzeba już by było "radzić sobie" :) Do skarbu Państwa popłynęłyby gruuube miliony a więc taki wzrost cen usług automatycznie podniósłby płace we wszystkich sektorach.
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.

I am sentenced to E32 Vip Awatar Dawid86
    BMW
    BMW 730i E32 M30B30 10.93r.
    Cytat Zamieszczone przez BsijZabsij Zobacz posta
    Przy ustawie o cenach minimalnych powinni wprowadzić bardzo ostre i częste kontrole skarbowe. Ceny od razu x4 - każdego by było wtedy stać na podatki więc nie trzeba już by było "radzić sobie" :) Do skarbu Państwa popłynęłyby gruuube miliony a więc taki wzrost cen usług automatycznie podniósłby płace we wszystkich sektorach.
    Puki nie zlikwiduje się wysokiego bezrobocia to będą dalej niskie płace w Polsce, jest drugi problem brak szacunku dla drugiego człowieka i przy dużym bezrobociu będzie jeszcze większa granica pomiędzy ludźmi bogatymi i biednymi. Co z tego że sektory będą zarabiać więcej jak na jedno miejsce jest wielu ludzi i to spowoduje dalsze takie zarobki bo jak to się słyszy jak nie pasuje komuś robota droga wolna na jego miejsce jest wielu!!! Aby tego nie było sektory nie powinny tylko się wzbogacać ale także rozwijać aby było jak największe zapotrzebowanie na zasoby ludzkie. Wtedy było by w 100% Eldorado :)
    BMW 7 FOREVER
    Cars are my drugs.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Dawid86 Zobacz posta
    Co z tego że sektory będą zarabiać więcej jak na jedno miejsce jest wielu ludzi i to spowoduje dalsze takie zarobki bo jak to się słyszy jak nie pasuje komuś robota droga wolna na jego miejsce jest wielu!!!
    Przy wzrastających stawkach za usługi zdecydowanie zmniejszy się bezrobocie bo bardzo wielu ludzi będzie otwierać swój biznes i potrzebować ludzi :)
    Usługodawców zarabiających x4 będzie stać na płacenie pracownikom x4 - I kto wtedy przyjdzie robić za 1500 zł do dziada walącego takimi tekstami, kiedy wszyscy naokoło będą zarabiać 6000 ? Każdy go os*a i będzie musiał zmienić podejście i płace bo nie będzie miał ludzi :)