Witam
Jak w temacie...nie mam już sił do tego auta. Wymieniam i wymieniam. Może mi ktoś powiedzieć co to teraz jest? Że płyn leci jakby ze skrzyni biegów...bo nawet nie wiem jaką część kupić..
Witam
Jak w temacie...nie mam już sił do tego auta. Wymieniam i wymieniam. Może mi ktoś powiedzieć co to teraz jest? Że płyn leci jakby ze skrzyni biegów...bo nawet nie wiem jaką część kupić..
nom śmigam :) Tzn, śmigam. Ciężko ostatnio bo non stop coś się psuje.
Da rade to zrobić samemu? Jaki koszt? Pamiętasz może?
Możliwe, że ciekną elektrozawory albo leci z któregoś węża do nagrzewnicy, albo z uszczelek magistrali wodnej z tyłu.
Miałem podobny problem z tym i tu dobrze podpowiada kol. wyżej. u mnie miałem do wymiany węża od webasto który idzie z magistrali wody do czujnika z tyłu za silnikiem .
dostęp do tego masz w miare dobry , sam ogarnąłłem . lecz wpierw wsadz ręke i sprawdz po wężach który jest mokry lub wilgotny. tylko wiadomo wtedy kiedy kapie płyn ;)) a nie na drugi dzień rano jak wszystko wyschnie;) i uważaj by sie nie poparzyć. jeśli coś to zdj na pw.;)
U mnie pękł wąż przy opasce ten co idzie z tyłu silnika na elektrozawory od stronie silnika.
jutro wejdę pod auto to sprawdzę..chociaż nie wiem czy samemu coś zrobię bo czytałem tu i tam,że to nad skrzynią wszystko..nie będzie trzeba zrzucać skrzyni? :)
Mam ten sam problem w week bede to ogldal;/ tylko u mnie slychac jak cykaja elektrozawory wiec raczej to bedzie to. Pozdr
ja nie mam czasu na weekend bo non stop trasa :) Powodzenia kolego!