Witam
Jak w temacie...nie mam ju¿ si³ do tego auta. Wymieniam i wymieniam. Mo¿e mi kto¶ powiedzieæ co to teraz jest? ¯e p³yn leci jakby ze skrzyni biegów...bo nawet nie wiem jak± czê¶æ kupiæ..
Witam
Jak w temacie...nie mam ju¿ si³ do tego auta. Wymieniam i wymieniam. Mo¿e mi kto¶ powiedzieæ co to teraz jest? ¯e p³yn leci jakby ze skrzyni biegów...bo nawet nie wiem jak± czê¶æ kupiæ..
nom ¶migam :) Tzn, ¶migam. Ciê¿ko ostatnio bo non stop co¶ siê psuje.
Da rade to zrobiæ samemu? Jaki koszt? Pamiêtasz mo¿e?
Mo¿liwe, ¿e ciekn± elektrozawory albo leci z którego¶ wê¿a do nagrzewnicy, albo z uszczelek magistrali wodnej z ty³u.
Mia³em podobny problem z tym i tu dobrze podpowiada kol. wy¿ej. u mnie mia³em do wymiany wê¿a od webasto który idzie z magistrali wody do czujnika z ty³u za silnikiem .
dostêp do tego masz w miare dobry , sam ogarn±³³em . lecz wpierw wsadz rêke i sprawdz po wê¿ach który jest mokry lub wilgotny. tylko wiadomo wtedy kiedy kapie p³yn ;)) a nie na drugi dzieñ rano jak wszystko wyschnie;) i uwa¿aj by sie nie poparzyæ. je¶li co¶ to zdj na pw.;)
U mnie pêk³ w±¿ przy opasce ten co idzie z ty³u silnika na elektrozawory od stronie silnika.
jutro wejdê pod auto to sprawdzê..chocia¿ nie wiem czy samemu co¶ zrobiê bo czyta³em tu i tam,¿e to nad skrzyni± wszystko..nie bêdzie trzeba zrzucaæ skrzyni? :)
Mam ten sam problem w week bede to ogldal;/ tylko u mnie slychac jak cykaja elektrozawory wiec raczej to bedzie to. Pozdr
ja nie mam czasu na weekend bo non stop trasa :) Powodzenia kolego!