Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: wypadek

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Tak trolu się nie rozpędzaj z tymi fakturami bo może się okazać że zostaniesz z nimi. To że go złapią, będzie miał wyrok nie oznacza że kase Ci zwróci ;)
    Może okazać się nie wypłacalny albo płacić po 10 zł mieisęcznie i nic mu nie zrobią bo prze cież płac.... :/
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Tak trolu się nie rozpędzaj z tymi fakturami bo może się okazać że zostaniesz z nimi. To że go złapią, będzie miał wyrok nie oznacza że kasę Ci zwróci ;)
    Może okazać się nie wypłacalny albo płacić po 10 zł miesięcznie i nic mu nie zrobią bo prze cież płac.... :/
    Wszystko idzie z jego OC .. to czy on jest wypłacalny czy nie to nie moja sprawa ..
    Zresztą oddałem już sprawę do firmy która się zajmuje takimi badziewiami w zamian za 15% od wyzyskanej kwoty ..
    Jak na górze tak na Dole , Jak w środku tak na zewnątrz..

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Zobaczcie jak potrącenie na PASACH przez Policjanta potraktowano w moim regionie !
    :shock:
    http://elka.fm//content/view/31137/78/

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez ArekLand
    Zobaczcie jak potrącenie na PASACH przez Policjanta potraktowano w moim regionie !
    :shock:
    http://elka.fm//content/view/31137/78/
    Równi i równiejsi -::
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Vip Vip
    BMW
    740i
    To sk..$#@#!!#..y!!!! -::

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Kuruj się przyjacielu i Bogu dziękuj że nie stało się nic poważniejszego :) Idioci na drogach to straszna plaga...

Ja także miałem niedawno nieprzyjemny incydent i sam się nie mogę nadziwić że jeszcze żyję....

Jechałem z rana do szkoły motocyklem lewym pasem, po dość dużym łuku i nagle z mojej prawej strony pojawił się taksówkarz w VW Sharanie ...na moim pasie!! Nadjechał bardzo szybko więc nie widziałem go... tylko poczułem. I nie mogę uwierzyć ale nie zwalniając nawet dosłownie przejechał swoim lewym bokiem o mój bok, z różnicą prędkości jakieś 20km/h (ja miałem wtedy zdaje się jakieś 50km/h) tak że poczułem uderzenie (jak się potem okazało w stopkę) i ocierający się o moją prawą rękę i nogę samochód. Prawa noga była zgnieciona pomiędzy motocyklem a samochodem. Wszystko działo się na tyle szybko że po prostu zgłupiałem... czułem tylko na sobie samochód, usłyszałem głuchy PUK i zobaczyłem jak odjeżdża. A wszystko działo się w momencie pokonywania zakrętu!! (dużym lukiem ale na tyle ostrym że motocykl był delikatnie pod skosem). Skur*%el dodał gazu i zobaczyłem tylko że ma rozbite lusterko i po prostu uciekł...

Zatrzymałem się dopiero pod szkołą gdyż miałem już bliziutko i zauważyłem że mam (!) rozerwaną nogawkę spodni i uwaga: wgiętą do przodu stopkę (tę na której stawia się prawą stopę). Zaznaczam że jest to endurak który nigdy nie miał śladu nawet po poważniejszych upadkach - pomyślcie zatem jak mocno musiał mnie walnąć żeby wgnieść takie tworzywo, które wytrzymuje przygniecenie przez masę 120kg motocykla...!

Co jest w tym wszystkim najdziwniejsze to to, że nie przewróciłem się wtedy. Co najciekawsze Sharan miał rozbite lusterko, a mógł je rozbić nie inaczej jak tylko poprzez uderzenie nim w końcówkę kierownicy... pozostawiam bez komentarza. Nie pamiętam czy cokolwiek robiłem celem korekty toru jazdy. Zwyczajnie działałem instynktownie, jakby moja świadomość zakończyła się w momencie kiedy zdalem sobie sprawę że coś we mnie wjeżdża i zaraz prawdopodobnie dojdzie do nieszczęścia... Nie wiem czy uratowało mnie doświadczenie zdobyte w terenie i licznych freestyle'owych wygłupach, czy po prostu szczęście (tudzież siła wyższa).

Na szczęście ja również zapamiętałem numer skur*%E$la. Poszedłem w lekkim szoku do szkoły, po lekcjach stwierdziłem że motocykl już nie odpali O_o i tak się zakończył mój sezon. z racji braku transportu dopiero po 6 dniach zgłosiłem się na komendę i złożyłem zawiadomienie o wykroczeniu. Policji nie bardzo zależało na jakimkolwiek działaniu a pani przyjmująca zgłoszenie nie byla specjalnie zaangażowana, informując mnie kulturalnie o odpowiedzialności karnej za skladanie fałszywych zeznań 8/. Spisaliśmy orzeczenie a sprawa trafi do sądu grodzkiego.

Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja, zdecydowałem się pujść na komendę z 2 powodów:

Po pierwsze taki idiota może kiedyś kogoś zabić, a ja już mam po dziurki w nosie jak pseudokierowcy traktują jednoślady (choćby ta zmora motocyklistów: wyprzedzanie bez zmiany pasa, co tam on jest duży więc jemu się nic nie stanie a motocyklista sobie pofrunie, mniejszy wiec niech się pilnuje - prawo dżungli). Sam jeżdżę przecież tak jak Wy czymś co ma 2x5m i widzę jak łatwo jest zrobić komuś krzywdę przez chwilę nieuwagi. Zatem motyw ideologiczny.

Druga sprawa to eksperyment. To jest mój pierwszy raz kiedy mam do czynienia z organami ścigania. I teraz zobaczymy czy państwo stanie po stronie obywatela czy obroni kolejnego przestępcę. Jeżeli zatryumfuje niesprawiedliwość to ja już będę pewien co jest warte to "państwo" i tak szybko jak to możliwe wynoszę się z tąd np. do Czech i zmienię obywatelstwo o ile to będzie możliwe.

Moim celem jest tylko to, żeby taki wariat nie czuł się bezkarny i poczuł się do jakiejś odpowiedzialności. Być może ocali to kiedyś komuś życie...

Życzę zdrowia Trolu a wszystkim pozostałym skupienia i rozwagi w ruchu drogowym czy to w bejce czy poza nią ;)

Pozdr.

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    No wspanialy wywód na temat polskich organów ścigania ;D

Doświadczenie pomogło Ci utrzymać rownowagę..

Miałeś fart jak nic.. :medit:
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    zycze powrotu do zdrowia. i oby Ci się udało ich dojechać
    e32 v8 manual

Trolu, życzę jak najszybszego powrotu do pełnej sprawności....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Trol i jak zdrówko, widziałęm że już śmigasz :D

Uprawnienia umieszczania postów