Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 36

W±tek: e32 750iL Highline ZAPYZIA£Y Namys³ów

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Jasne Tuczi ,ale procedura jest taka sama jak ,auto by by³o na zwyk³ych numerach ,a nie jak napisa³ capo ,¿e idziesz do konserwatora ,wype³niasz papiery i otrzymujesz ¿ó³te. Druga sprawa ,chyba najtrudniejsza i najwa¿niejsza mianowicie taka ,ze rzeczoznawca musi takie auto zakwalifikowaæ do unikatowych itp ,a tego nie chc± robiæ.
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 18-02-2014 o 09:21

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar capoZe32
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    750iL (not LPG)
    Sk±d
    Poznañ
    Blog
    4

Odno¶nie artyku³u - Identyko jest u mnie na z³omie w Poznaniu, by³ ³adny klasyk, pytam siê czy istnieje jaka¶ mo¼lwio¶æ wydostania takich samochodów ze z³omowiska, jak s± kompletne... Kole¶ odpowiada, ¿e dzwoni± po rzeczoznawcê i auto moje... :)

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    (...) ¿e idziesz do konserwatora ,wype³niasz papiery i otrzymujesz ¿ó³te.
    W takie cuda to chyba nikt rozs±dny nie wierzy³. Procedury sa i bêd±. Chodzi³o o to, ¿e je¶li auto nie mam papierów, a ustawowo ³apie siê jako zabytek to mimo wszystko da siê je zarejestrowaæ. Trzeba tylko spe³niæ kilka warunków, wype³niæ kilka papierów, etc. :D

Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    750iL (not LPG)
    Sk±d
    Poznañ
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    a nie jak napisa³ capo ,¿e idziesz do konserwatora ,wype³niasz papiery i otrzymujesz ¿ó³te.
    Je¿eli jest odwrotnie czyli tablice papiery i konserwator to ja chyba jestem co¶ do ty³u...

Idzisz do konserwatora/rzeczoznawcy, mówisz co masz, pokazujesz on wydaje opinie (daj Bo¿e pozytywn±) Wpe³niasz bia³e karty czy jak to siê nazywa i inne papiery, czekasz na decyzje i dostajesz blachy. Napisa³em, ¿e to TROCHÊ TRWA< ALE CO¦ ZA CO¦!!! Nie napisa³em, ¿e to jest takie ³atwe jak zwyk³a rejestracja, ani, ¿e jest tania tylko, ¿e jest mo¿liwe.
    Ostatnio edytowane przez capoZe32 ; 18-02-2014 o 09:29

Vip Vip Awatar epul
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 740i 93'
    Sk±d
    Gliwice
    Blog
    14
    Slyszalem ze Szczepan cos wie na ten temat :-) Mowi ze bedzie prosciej.

Jak German to Anna.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    "Moge sie mylic" ale pozostaje jeszcze kwestia przeniesienia wlasnosci na ten pojazd bez dokumentow?

Co innego kupic auto ze stacji demontazu ktora MUSI posiadac w depozycie jakikolwiek dokument na odsprzedawany pojazd, co innego to auto ktore nigdy nie figurowalo w zadnym polskim rejestrze.

Kolejnosc jest raczej taka ze z BK i decyzja rzeczoznawcy robi si? wpis zarejestrowanego pojazdu do rejestru zabytkow a pozniej dopiero rejestracja na zlolte.

Do zarejestrowania nawet na probne tablice (z wnioskiem o ustalenie danych pojazdu) potrzebny dokument przeniesienia wlasnosci. Tego raczej nie ma bo nie ma ani DR ani briefu.

Gdyby dokumenty sie znalazly to decyzja KTOREGOS rzeczoznawcy bedzie pozytywna bo to Highline, a panowie opiniowali pozytywnie ju? nawet e34 w touringu.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    Renault Safrane
    Sk±d
    Kalisz
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    "Moge sie mylic" ale pozostaje jeszcze kwestia przeniesienia wlasnosci na ten pojazd bez dokumentow?

Co innego kupic auto ze stacji demontazu ktora MUSI posiadac w depozycie jakikolwiek dokument na odsprzedawany pojazd, co innego to auto ktore nigdy nie figurowalo w zadnym polskim rejestrze.

Kolejnosc jest raczej taka ze z BK i decyzja rzeczoznawcy robi si? wpis zarejestrowanego pojazdu do rejestru zabytkow a pozniej dopiero rejestracja na zlolte.

Do zarejestrowania nawet na probne tablice (z wnioskiem o ustalenie danych pojazdu) potrzebny dokument przeniesienia wlasnosci. Tego raczej nie ma bo nie ma ani DR ani briefu.

Gdyby dokumenty sie znalazly to decyzja KTOREGOS rzeczoznawcy bedzie pozytywna bo to Highline, a panowie opiniowali pozytywnie ju? nawet e34 w touringu.
    co do dokumentu wlasnosci to mysle ze wystarczy odrecznie napisana umowa kupna pojazdu z zaznaczeniem ze jest bez dokumentów i tyle.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Rano numer by³ nieprawid³owy, teraz jest ju¿ "tylko" niedostêpny... Ciekawe :/

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    740i E38
    Sk±d
    L-ca.
    Ten co sprzedaje auto pisze oswiadczenie ze auto jest jego i nie pochodzi z kradziezy i to jest podstawowy dokument od ktorego zaczyna sie procedura rejestracji na zabytek,mowa oczywiscie o aucie bez papierow i na zabytek sie kwalifikujacy.

Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    750iL (not LPG)
    Sk±d
    Poznañ
    Blog
    4
    Wczyta³em w necie takie co¶ jeszcze:

Mo¿e komu¶ siê przyda....

Sprawê uda³o siê za³atwiæ do¶æ bezbole¶nie. Skontaktowa³em siê z pierwszym w³a¶cicielem, który wyrejestrowa³ auto jakoby sprzedane za granicê. Pan by³ na tyle mi³y, ¿e zarejestrowa³ auto na siebie z powrotem tak jak by odkupi³ je od klienta z zagranicy. Po ponownym jego zarejestrowaniu podpisa³ umowê ze mn± jako kupuj±cym i teraz ja mogê je spokojnie zarejestrowaæ.

Czyli jednak mo¿liwe.

Temat zamykam.

link

Mo¿e ten kole¶ wyrejestrowa³ i da siê co¶ zrobiæ, ¿eby by³o taniej i ³atwiej... :)

Podobne w±tki

1. [e32] 750iL Highline
    Przez S³awomir w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 258
    Ostatni post / autor: 09-12-2024, 19:28
  2. [E32] 750iL Highline
    Przez Truth w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 15-10-2015, 12:38
  3. BMW 750iL E32 Highline - Niemcy moze kto¶ co¶ :)
    Przez arturtuner w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08-04-2013, 09:14
  4. [E32] 750iL highline
    Przez powder735iL w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post / autor: 16-08-2010, 12:53
  5. BMW 750iL E32 Highline
    Przez Supermen w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 27-06-2009, 16:58

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •